Έγγραφα-φωτιά παρουσίασε η κ.Κατσέλη

02:17 13/2/2012 - Πηγή: AEK365

Δυο έγγραφα - φωτιά κατέθεσε μαζί με το «όχι» της η βουλευτής Λούκα Κατσέλη στα οποία αποδεικνύεται ότι παρά τα όσα καταστροφολογικά υποστηρίζονταν για τη μη ψήφιση του μνημονίου, η Ελλάδα δεν γίνεται να βρει από το ευρώ, αλλά και ότι το μνημόνιο 2 τελικά δεν είναι τόσο σωτήριο...

Το πρώτο έγγραφο είναι ένα επίσημο έγγραφο της

Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), όπου εξετάζεται η δυνατότητα αποπομπής μιας χώρας μέλους από την Ευρωπαική Ένωση με την ΕΚΤ είναι κατηγορηματική ότι δεν υπάρχει νομική υπόσταση σε ένα τέτοιο σενάριο. Όπως αναφέρεται δεν μπορεί νομικά να στηριχτεί μια τέτοια απόφαση και έτσι η επιχειρηματολογία περί κινδύνου εξόδου από την ΕΕ και τη ζώνη του ευρώ είναι χωρίς υπόσταση και καθαρά προπαγανδιστική.

Το δεύτερο έγγραφο αποτελεί μια εμπεριστατωμένη ανάλυση της κ. Κατσέλη, η οποία προβλέπει ότι το νέο Μνημόνιο, που εμφανίζεται ως αναπτυξιακή λύση θα δημιουργήσει ύφεση του 7%.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κατσέλη είχε προβλέψει ότι το πρώτο μνημόνιο θα δημιουργούσε ύφεση της τάξης του 5% για το 2012. Τότε, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης είχε αντιδράσει κατηγορώντας ότι δεν ξέρει τι λέει και είχε τονίσει ότι η ύφεση θα έφτανε μόνο στο 2,8%. Τελικά η ίδια η τρόικα στην πρόβλεψή της για το 2012 μιλάει για ύφεση 4-5%

Σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να πληρώνει μισθούς και συντάξεις λόγω πλεονάσματος και το θέμα είναι να διαπραγματευτεί ένα PSI που δεν θα έχει τους όρους περικοπών του Μνημονίου. Αυτό μπορεί να το κάνει αρκεί να μπει στη λογική διαπραγμάτευσης. Η ΕΕ δεν μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, ωστόσο θα έχει όλες τις δυσμενείς συνθήκες από την παραμονή της. Έτσι, θα κληθεί να επιλέξει ένα άλλο PSI, που δεν οδηγεί την Ελλάδα στην ύφεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα