Ένα συγκλονιστικό πείραμα για το ρατσισμό σε ένα παγκάκι της Συγγρού (VIDEO)

16:14 19/3/2015 - Πηγή: AEK365

Πολύ συχνά έχουμε δει διάφορα πειράματα για το πώς αντιδρούν οι άνθρωποι απέναντι στον ρατσισμό. Το συγκεκριμένο όμως που οργάνωσε η Action Aid έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς διαδραματίστηκε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας, σε 2 στάσεις λεωφορείου (Συγγρού Φιξ).

Δύο ηθοποιοί, ένας Έλληνας κι ένας Μπαγκλαντεσιανός, στέκονται στη στάση, όταν ο Έλληνας αρχίζει μια ρατσιστική φραστική επίθεση στον ηθοποιό από τον

Μπαγκλαντές

Περισσότερα από 200 άτομα παρακολούθησαν τη σκηνή, η οποία επαναλήφθηκε 22 φορές σε 8 ώρες μπροστά σε διαφορετικούς κάθε φορά παρευρισκομένους.

Οι αντιδράσεις ποίκιλαν. Από αυτούς που σιώπησαν σε αυτούς που υποστήριξαν τον επιτιθέμενο. Ωστόσο η πλειονότητα αντέδρασε και υποστήριξε με έντονο τρόπο τον άνθρωπο από το Μπαγκλαντές που δεχόταν επίθεση.

Συνολικά τέσσερις φορές οι παρευρισκόμενοι αδιαφορούν, δύο τάσσονται υπέρ του «θύτη» της ρατσιστικής επίθεσης και 15 υπερασπίζονται το «θύμα».

«Ο ρατσισμός ξεκινάει από εμάς και τελειώνει από εμάς. Ο καθένας μας και όλοι μαζί πρέπει να σταθούμε απέναντι στα ρατσιστικά φαινόμενα και να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που τον υφίστανται. Σε όλες τις δράσεις της ActionAid, η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί τον κύριο πυλώνα της δουλειάς μας. Για περισσότερα από 40 χρόνια είμαστε υπέρ των πιο φτωχών και περιθωριοποιημένων ανθρώπων, των ανθρώπων που υφίστανται διακρίσεις. Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους. Δεν θα μπορούσαμε να σιωπήσουμε μπροστά στα φαινόμενα ρατσισμού στη χώρα μας» δήλωσε ο Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της ActionAid Ελλάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα