Κοπιτσής: Ποιος ξέρει που θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει;

15:33 19/3/2015 - Πηγή: AEK365

Πολλά χρόνια πίσω, αλλά η στάμπα από εκείνο τον άδικο αποκλεισμό από τη Λοκομοτίβ Μόσχας στο δρόμο για τους 4 του Κυπελλούχων ακόμα... πονάει.

Ο Χάρης Κοπιτσής μίλησε γι' αυτό το ματς και τον αποκλεισμό έτσι όπως ήρθε. Αναλυτικά όσα είπε στο contra.gr:

Αναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα «Contra.gr»

«Δεν ήταν αποφασισμένο ποιος θα εκτελέσει το πέναλτι. Ο Ντέμης εκείνη τη στιγμή θεώρησε ότι θα τα καταφέρω. Μου έφερε την μπάλα και θυμάμαι τη φράση που μου είπε: Πάρ'το,

εσύ θα το βάλεις και θα περάσουμε στους τέσσερις'. Ήταν μια δύσκολη στιγμή γιατί μέσα από αυτή τη φάση είχαμε πολύ μεγάλες πιθανότητες να πετύχουμε μία από τις μεγαλύτερες προκρίσεις της ΑΕΚ. Δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα άλλο, παρά μόνο να το βάλω. Δεν πέρναγε καν σαν ιδέα από το μυαλό μου να αποτύχω. Θυμάμαι ότι είχαν έρθει μάλιστα κάτι αντίπαλοι και μου ψιθύριζαν διάφορα στα ρώσικα για να με επηρεάσουν, αλλά δεν κατάλαβα τίποτα, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω αυτό το πέναλτι».

«Κάθομαι τώρα και θυμάμαι το πού μπορούσαμε να φτάσουμε και τι πιθανότητες υπήρχαν. Παρόλα αυτά το ποδόσφαιρο έχει και τις καλές και τις κακές στιγμές. Η αλήθεια είναι όμως ότι μας έχει πειράξει όλους αυτός ο αποκλεισμός. Όμως το ποδόσφαιρο είναι αυτό ακριβώς, μια λεπτή γραμμή χωρίζει την επιτυχία από την αποτυχία. Ήμασταν συντετριμμένοι μετά το δεύτερο γκολ που δεχτήκαμε. Υπήρχε μια βουβαμάρα, μια αμηχανία. Μετά από τόσα από τόσα χρόνια που το θυμάμαι, ξυπνούν τα ίδια συναισθήματα. Έχω δει το video μια-δυο φορές. Αποφεύγω να το βλέπω γιατί μου έχουν μείνει αυτά τα συναισθήματα, ένας κόμπος στο στομάχι. Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση πάντως από αυτό το παιχνίδι ήταν οι τρομερά αντίξοες καιρικές συνθήκες. Είχε πάρα πολύ κρύο. Οι δικοί μας οπαδοί μάλιστα μας ενθάρρυναν, φώναζαν γυμνοί. Αυτές είναι στιγμές μεγάλης ομάδας.

Στιγμές που δεν ξεχνάς και η αλήθεια είναι ότι δεν σου δίνεται η ευκαιρία να τους ευχαριστήσεις και θα ήθελα έστω και μετά από τόσο χρόνια, όλα αυτά τα παιδιά που βρέθηκαν εκείνο το βράδυ στη Μόσχα και δεν μπορέσαμε να τους δώσουμε τη χαρά, τουλάχιστον τώρα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Όπως και να "χει αυτή η στιγμή έχει περάσει. Η ΑΕΚ θα βαδίσει και θα ξαναζήσει με θετικό πρόσημο αυτές τις στιγμές, είναι σίγουρο. Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται από τις δύσκολες στιγμές. Η ΑΕΚ βρίσκει τον δρόμο της και θα φτάσει στο επίπεδο να παίζει μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια και να παίρνει τις προκρίσεις. Αυτό μας έχει δείξει η ιστορία».

Keywords
Τυχαία Θέματα