Ένα ρεκόρ για τον Φιντέλ

20:41 16/12/2011 - Πηγή: AEK365

Ένα ξεχωριστό ρεκόρ κατέκτησε και επίσημα ο ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο. Ο Κάστρο επί 47 χρόνια δεχόταν συνεχώς δολοφονικές επιθέσεις καταφέρνοντας όμως να μένει πάντα αλώβητος και ακμαίος στην ηγεσία της Κούβας.

Ο 85χρονος ηγέτης του νησιού, ο οποίος αποσύρθηκε από την εξουσία το 2006 για λόγους υγείας κατάφερε να μπει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το άτομο εναντίον του οποίου έχουν γίνει οι περισσότερες απόπειρες δολοφονίας.

Από το 1959, όταν και ανέτρεψε τον δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα, προσπάθησαν 639 φορές να τον δολοφονήσουν

χωρίς επιτυχία.

«Ο ιστορικός ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης, ο Φιντέλ Κάστρο, είναι ο άνθρωπος που έχει γίνει τις περισσότερες φορές στόχος δολοφονίας, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες και τα αρχεία της αμερικανικής CIA, η οποία διέταξε τις περισσότερες από αυτές», αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.cubadebate.cu.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, μέχρι το 2006, όταν ο Φιντέλ παρέδωσε την εξουσία στον αδελφό του, Ραούλ, είχαν καταγραφεί 639 απόπειρες δολοφονίας σε βάρος του. Σχεδόν όλες είχαν διαταχθεί από τη CIA.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις εκατοντάδες απόπειρες κατά του Κάστρο σε ένα παλαιότερο άρθρο του aek365.gr εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα