Χάλασε το πάρτι ο Μπόλονι

Συνήθως οι (ποδοσφαιρικές) γιορτές δεν έχουν happy end. Ενας απρόσκλητος επισκέπτης ή μια παρεξήγηση επισκιάζουν τον χαρακτήρα της περίστασης, επικεντρώνουν το ενδιαφέρον και αφαιρούν από τους καλεσμένους, αλλά και από τους οικοδεσπότες τη δυνατότητα απόλαυσης της μοναδικότητας της στιγμής. Στη περίπτωση του Λάσλο Μπόλονι, ο Ρουμάνος ασφαλώς και δεν ήταν απρόσκλητος, προφανώς ευθύνεται για την παρεξήγηση, ίσως πάλι να μην ήταν τυχαίο πως επέλεξε την γιορτή, για να εκφράσει

τις ανησυχίες του.

Το αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα της όλης κατάστασης (και συμπέρασμα, συνάμα) είναι ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν χάρηκαν την ιστορική πρόκριση της ομάδας στους Β«32Β» του Europa League, για περισσότερα από 30-40 λεπτά. Και την χαρακτηρίζουμε ιστορική επειδή μετράει το μέγεθος των αντιπάλων που προσπέρασε. Γυρνώντας τη μηχανή του χρόνου, κάμποσες ώρες πίσω, η μνήμη επαναφέρει την χαρακτηριστική καθυστέρηση στην έλευση του Λάσλο Μπόλονι στην αίθουσα Τύπου, παρότι ο προπονητής της Ρουμπίν Καζάν (λέγεται ότι) έκανε ρεκόρ αριθμού λέξεων που βγήκαν από τα χείλη του, μετά από παιχνίδι.

Β«ΛεπτομέρειεςΒ», θα πει κανείς και μάλλον δεν θα έχει άδικο. Τα πρόσωπα που αποτελούν το περιβάλλουν του προπονητή του ΠΑΟΚ, τονίζουν με βεβαιότητα ότι Β«πρόκειται για έναν άνθρωπο με πολύ υψηλό δείκτη νοημοσύνηςΒ». Μιλούν για έναν άνθρωπο με πρόγραμμα, σκέψη... βγαλμένη από τη κατάψυξη, που ζυγίσει τη κάθε λέξη του και γενικότερα αναφέρουν χαρακτηριστικά που στοιχειοθετούν το προφίλ ενός έξυπνου προσώπου. Εδώ που τα λέμε, κάθε Ούγγρος που μεγάλωσε στη Ρουμανία της δεκαετίας του 70' - έχοντας μάλιστα σχετική υστεροφημία ως γνωστός ποδοσφαιριστής - θα έπρεπε να ήταν έξυπνος, αλλά και διπλωμάτης για να μην βρεθεί ανάμεσα στη κόντρα που υπήρχε μεταξύ των δύο χωρών. Και ο Μπόλονι την διέθετε σε αφθονία.

Κατά συνέπεια, το ενδεχόμενο να βρέθηκε (ο Μπόλονι) σε εξαιρετικά δύσκολη θέση (χθες το βράδυ στη Τούμπα) και να υποχρεώθηκε (κατόπιν των ερωτήσεων των δημοσιογράφων) να ανοίξει τον φάκελο Β«πρόταση από Σαουδική ΑραβίαΒ», με το συμπάθιο κιόλας, αλλά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Γιατί ένας άνθρωπος με την οξυδέρκεια και τη διπλωματία που διαθέτει ο Μπόλονι που κατάφερε σε νεαρή ηλικία να τα βγάλει πέρα με καθεστωτικούς της Ρουμανίας της δεκαετίας του 70', προφανώς έχει πλέον την εμπειρία να διαχειριστεί μία Β«δύσκοληΒ» ερώτηση.

Για παράδειγμα, τι πιο απλό από το να απαντούσε (ο Μπόλονι) στη σχετική ερώτηση... Β«ποια Σαουδική Αραβία ρε παιδιά; Εδώ ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους 32 κι ενώ είχε τη Τότεναμ και τη Ρουμπίν Καζάν. Ας μιλήσουμε για την τεράστια προσπάθεια των παιδιών. Εξάλλου, λατρεύω τη μελιτζάνα και το καρπούζιΒ». Σε μια τέτοια απάντηση, το πιθανότερο ήταν να είχε λήξει εκεί το θέμα. Όταν όμως οι λέξεις βγαίνουν με το τσιγκέλι κι όταν (επίσης) μπλέκονται οι αριθμοί (περί 50%), το πράγμα γίνεται περίπλοκο. Είναι σαν να λες... Β«ρωτήστε με κι άλλαΒ».

Εν τέλει, τι πραγματικά συμβαίνει στη συγκεκριμένη υπόθεση, γνωρίζει μόνο το μυαλό του Μπόλονι. Η παρε

Keywords
Τυχαία Θέματα