Ένα ναυάγιο ίσως αποδεικνύει την ύπαρξη της χαμένης Ατλαντίδας

22:59 8/1/2015 - Πηγή: AEK365

Μια ομάδα επιστημόνων πιστεύει ότι βρέθηκε κοντά στη μυθική Ατλαντίδα, την οποία περιέγραψε ο Πλάτωνας.

Αρχαιολόγοι που εξερευνούν τη θάλασσα για βυθισμένα ευρήματα ανακάλυψα ν ένα πλοίο στο βυθό της θάλασσας κοντά στην πόλη Γέλα της Σικελίας. Στο πλοίο που υπολογίζεται ότι βυθίστηκε 2.600 χρόνια πριν βρέθηκε 39 πλάκες μετάλλου που θεωρούν ότι είναι ο μυθικός ορείχαλκος που παρήγαγε η Ατλαντίδα και ως μέταλλο δεν είχε καμία σχέση με τον σημερινό κοινό ορείχαλκο, ο οποίος αποτελεί ένα κράμα χαλκού-ψευδαργύρου.

Ο ορείχαλκος ο οποίος βρισκόταν σε μεγάλες ποσότητες στο έδαφος της

Ατλαντίδας, όπως αναφέρει ο Πλάτωνας, «έλαμπε σαν φωτιά» και ήταν «το πιο πολύτιμο μέταλλο μετά τον χρυσό», ωστόσο ποτέ δεν έγινε γνωστή η ακριβής του σύσταση.

Ο επικεφαλής των ερευνών, ο αρχαιολόγος Σεμπαστιάνο Τούσα, ανέφερε ότι οι πλάκες μετάλλου που ανακαλύφθηκαν στο ναυάγιο είναι πιθανόν το μυθικό και μεγάλης αξίας κόκκινο μέταλλο του ορείχαλκου.

Η ανάλυση του μετάλλου έδειξε ότι αποτελεί ένα κράμα χαλκού και ψευδαργύρου με ίχνη νικελίου, μολύβδου και σιδήρου.

«Δεν έχει βρεθεί ποτέ κάτι παρόμοιο. Ξέρουμε τον ορείχαλκο από αρχαία έγγραφα και ορισμένα αντικείμενα. Το ναυάγιο χρονολογείται στο πρώτο μισό του έκτου αιώνα π.Χ.», ανέφερε ο Τούσα.

Αν το μέταλλο αυτό είναι όντως ο μυθικός ορείχαλκος, τότε πολλοί θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται η ύπαρξη της Ατλαντίδας, κάτι που πολλές φορές έχει αμφισβητηθεί.

Το πλοίο θεωρείται ότι ταξίδευε από την Ελλάδα ή την Μικρά Ασία στη Σικελία.

Keywords
Τυχαία Θέματα