«Ένα κομμένο πόδι πετάχτηκε δίπλα μου»

01:33 16/4/2013 - Πηγή: AEK365

Συγκλονιστικές στιγμές έζησαν οι αυτόπτες μάρτυρες των δύο εκρήξεων στον Μαραθώνιο της Βοστώνης και τις μετέφεραν σοκαρισμένοι στα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο Τζον Ρος, ένας θεατής που βρισκόταν στο σημείο της πρώτης από τις δύο εκρήξεις δήλωσε σοκαρισμένος: «Ενα κομμένο πόδι πετάχτηκε δίπλα στο κεφάλι μου! Εβγαλα τη ζώνη μου και την έδωσα για να δεθεί το ακρωτηριασμένο πόδι και να σταματήσει το αίμα ενός τραυματία».

Ένας από τους μαραθωνοδρόμους μόλις είχε τερματίσει και κοιτώντας πίσω τη γραμμή τερματισμού είδε αυτό

που ο ίδιος χαρακτήρισε ως «ογκώδη έκρηξη» με καπνό που έφτανε τα 15 μέτρα ύψος. «Ολοι φρίκαραν» είπε στο Reuters ο δρομέας από το Βανκούβερ του Καναδά.

«Είδα μερικά τρομερά τραύματα» είπε ο Μπράιαν Γουόκερ, που έσπευσε αμέσως μετά την έκρηξη και βοήθησε στην απομάκρυνση τραυματιών.

Η ρεπόρτερ της εφημερίδας Boston Herald που κάλυπτε τον Μαραθώνιο έγραψε: «Άνθρωποι ούρλιαζαν και έκλαιγαν. Είδα κάποιους πεσμένους κάτω. Για λίγες στιγμές δεν ήμουνα σίγουρη αν ήταν δρομείς που έπεφταν από την εξάντληση του αγώνα ή από τα τραύματα...» Μάλιστα ομολόγησε ότι στην αρχή νόμισε ότι επρόκειτο για κάποιο...«εορταστικό» χάπενινγκ!

«Νόμιζα ότι η έκρηξη ήταν στο πλαίσιο της γιορτής. Μετά είδα τον καπνό. Ξαφνικά ένιωσα να τρέμει το έδαφος και μετά έγινε ησυχία για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Την πρώτη έκρηξη ακολούθησε μία δεύτερη. Τότε η αρχική μου σκέψη εξαφανίστηκε. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά» είπε η δημοσιογράφος.

Ένας ακόμα από τους δρομείς, ο γιατρός ακτινολόγος από τη Νέα Υόρκη, Ρόμπερτ Ραπόπορτ, , μόλις είχε τερματίσει και έπινε από ένα μπουκάλι νερό σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από το σημείο της καταστροφής.

«Ακούσαμε ένα μπαμ, μία ισχυρή έκρηξη».

«Έτρεχα για να τερματίσω όταν άκουσα δύο εκρήξεις, η μία μετά την άλλη. Η δεύτερη έγινε πίσω μου. Και μου φάνηκε ότι εξερράγη ένας κάδος απορριμμάτων» είπε ο δρομέας Κρις Κάσιντι.

Keywords
Τυχαία Θέματα