Ελπίζει για Europa η Εσπανιόλ

15:09 3/5/2015 - Πηγή: AEK365

LA LIGA- 35η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΛΑΓΑ-ΕΛΤΣΕ: 1-2
Γήπεδο: Ροσαλέδα

Την παραμονή της στην Πριμέρα Ντιβιζιόν εξασφάλισε η Έλτσε ύστερα από τη σπουδαία της νίκη με 2-1 επί της Μάλαγα στην Ανδαλουσία.

Στους δέκα βαθμούς από τις θέσεις του υποβιβασμού με τρεις αγωνιστικές να μένουν για το τέλος αποσπάστηκε η Έλτσε και έτσι εξασφάλισε την παραμονή της ύστερα από τη νίκη της με 2-1 επί της Μάλαγα εκτός έδρας.

Στο 30' ο Γιόνατας άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Στο 72' ο Τιτόν αποβλήθηκε για την Έλτσε, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε από το να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα

στο 89' με σκόρερ τον Πάσαλιτς.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Γκέρα.

ΜΑΛΑΓΑ: Καμενί, Ροσάλες (76' Χόρτα), Σάντσεζ, Βέλινγκτον, Μποκά, Ντααρντέρ, Καμάτσο, Σάμουελ, Άμραμπατ, Καστιγιέχο (46' Γκέρα), Χουάνμι (67' Ντούντα).

ΕΛΤΣΕ: Τιτόν, Σουάρεζ, Ρόκο, Λομπάν (85' Πελεγκρίν), Σίσμα, Πάσαλιτς, Μοσκέρα, Ροντρίγκες (65' Νίγκεθ), Φαΐρ, Ροντρίγκεζ (74' Ερέρα), Γιόνατας.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΕΪΜΠΑΡ: 3-1
Γήπεδο: Μεστάγια

Μικρή αντίσταση βρήκε η Βαλένθια στην εντός έδρας αναμέτρησή της με την Εϊμπάρ επί της οποίας επικράτησε 3-1.

Στην 4η θέση της βαθμολογίας του ισπανικού πρωταθλήματος διατηρήθηκε η Βαλένθια η οποία φιλοξενώντας την Εϊμπάρ δεν βρήκε μεγάλη αντίσταση επικρατώντας 3-1 στο «Μεστάγια».

Ο Οταμέντι στο 25' έκανε το 1-0 για τις «νυχτερίδες» για να γίνει το 2-0 από τον Παρέχο στο 56'. Στο 71' ο Αλκάσερ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 84' με γκολ του Αρουαμπαρένα.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Μπαραγκάν, Μουστάφι, Οταμέντι, Γκαγιά (59' Ορμπάν), Παρέχο, Χάβι Φουέγκο (78' Νεγρέδο), Αντρέ Γκόμες, Φεγκουλί, Αλκάθερ, Ροντρίγκο ντε Πολ (66' Πιάτι).

ΕΪΜΠΑΡ: Ιρουρέτα, Μποβέδα, Μπόρχα, Ανιμπάρο, Ντιντάκ, Μπόατενγκ, Γκαρσία (78' Εράστι), Κάπα, Μανού ντελ Μοράλ (68' Μανού), Σαούλ, Πιοβατσάρι (46' Αρουαμπαρένα).

ΧΕΤΑΦΕ-ΓΡΑΝΑΔΑ: 1-2
Γήπεδο: Αλφόνσο Πέρεθ

Στους τρεις βαθμούς από τις θέσεις της παραμονής μείωσε η Γρανάδα ύστερα από το σπουδαίο της «διπλό» με 2-1 επί της Χετάφε στη Μαδρίτη.

Τις λίγες ελπίδες της για την παραμονή διατήρησε η Γρανάδα η οποία πήρε μεγάλο «διπλό» στο «Αλφόνσο Πέρεθ» όπου επικράτησε 2-1 της Χετάφε για να μειώσει στους τρεις βαθμούς από τις θέσεις που δίνουν την παραμονή στην κατηγορία.

Στο 14' ο Ελ - Αράμπι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους από το σημείο του πέναλτι, ωστόσο οι γηπεδούχοι στο 45' ισοφάρισαν με το γκολ του Πέδρο Λεόν. Τη νίκη στη Γρανάδα έδωσε ο Ελ - Αράμπι με το δεύτερό του προσωπικό τέρμα στο 58'.

ΧΕΤΑΦΕ: Γκουαϊτά, Βιγκαράι, Νάλντο, Αλέξις, Εσκουδέρο, Λασέν (77' Μπουεντία), Ροντρίγκεζ, Πέδρο Λεόν (77' Ίβι), Κάστρο (63' Μπαμπά), Σαράμπια, Χινεστρόζα.

ΓΡΑΝΑΔΑ: Ρομπέρτο, Νιόμ, Μπαμπίν, Κάλα (54' Μάινθ), Κάρλος, Πέρεζ, Μάρκεθ (68' Ιτούρα), Μπανγκουρά, Πίτι (78' Ρόμπερτ), Ροσίνα, Ελ - Αράμπι.

ΕΣΠΑΝΙΟΛ-ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ 1-1
ΓΗΠΕΔΟ: EL PRAT
Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι στο "El Prat" με την Εσπανιόλ να ισοφαρίζει τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο τελευταίο δεκάλεπτο και με τον βαθμό αυτό παρέμεινε σε απόσταση βολής από την έβδομη θέση που οδηγεί στο Europa League.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και στο 15' είχαν δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Αρμπίγια.
Η Εσπανιόλ συνέχισε να πιέζει αλλά μετά το πρώτο 20λεπτο ο ρυθμός έπεσε και η Ράγιο Βαγιεκάνο στη πρώτη της τελική στο παιχνίδι πέτυχε το γκολ. Ο Εμιλιάνο Ινσούα έκλεψε τη μπάλα και αφού έπαιξε το 1-2 με τον Μπουένο, πλάσαρε τον Κασιγια για το 0-1.
Στην επανάληψη, η Ράγιο έδειχνε να κρατάει με άνεση το προβάδισμα, αλλά η Εσπανιόλ ανέβασε στροφές στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 79' ο Γκαρσία σούταρε, αλλά ο Τόνιο απέκρουσε και στο 80ο λεπτό ο Έκτορ Μορένο έβγαλε σέντρα, η μπάλα έσκασε, ξεγέλασε τον τερματοφύλακα Τόνιο και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.
Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης με την Εσπανιόλ να τελειώνει το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κάνιας στις καθυστερήσεις.
Πλέον, η Εσπανιόλ είναι στο -2 από την έβδομη Αθλέτικ Μπιλμπάο, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Κασίγια, Αρμπίγια, Άλβαρο, Ντουάρτε, Έκτορ Μορένο, Μοντανιές (65' Σάλβα), Κάνιας, Βάσκεθ, Γκαρσία, Βίκτορ, Καϊσέδο (49' Στουάνι)
ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ: Τόνιο, Τίτο, Ινσούα, Μορσίγιο, Ζε Κάστρο, Εμπάρμπα, Μπουένο, 'Άλεξ Μορένο (84' Λίκα), Τρασόρας, Μπαένα (72' Χοσαμπέντ), Μίκου (61' Μανούτσο)

Keywords
Τυχαία Θέματα