Έλληνας, ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου!

14:55 10/10/2011 - Πηγή: AEK365

Σε μια εποχή που το Δημόσιο και οι υπάλληλοι του έχουν μπει στο στόχαστρο από πολλούς, τα πράγματα τελικά φαίνεται να έχουν και δυο όψεις. Η Αμερικανική Εταιρεία Δημόσιας Διοίκησης βράβευσε έναν Έλληνα ως το καλύτερο στέλεχος δημοσίου τομέα στον κόσμο!

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Καρκατσούλη, ο οποίος είναι καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο για τη Δημόσια Διοίκηση.

Η εν λόγω

διάκριση απονέμεται κάθε χρόνο από την Αμερικανική Ένωση Δημόσιας Διοίκησης σε έναν διακεκριμένο, μη Αμερικανό, ακαδημαϊκό ή επαγγελματία για τη συμβολή του στη δημόσια διοίκηση. Η απονομή θα γίνει στις 2 Μαρτίου 2012 στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

Ο κ. Καρκατσούλης υπηρετεί πάνω από 20 χρόνια στο Δημόσιο και υπήρξε σύμβουλος πολλών υπουργών του υπουργείου Εσωτερικών.

Σχετικά με την εφεδρεία που προωθείται στο δημόσιο την βλέπει με σκεπτικισμό και υποστηρίζει ότι μονιμότητα δεν σημαίνει τεμπελιά, ενώ θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει δραματική μείωση των 4.000 τμημάτων που υφίστανται σήμερα στο Δημόσιο.

Ο ίδιος δούλεψε για την Έκθεση του ΟΟΣΑ, μαζί με ένα επιτελείο 198 ατόμων από 16 επιτροπές, 15 υπουργείων, θεωρώντας ότι έχει έρθει η ώρα των μεταρρυθμίσεων που άργησαν πολύ για την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα