Ελευθεροτυπία: Απόπειρες εξόντωσής της

17:15 6/11/2011 - Πηγή: AEK365

Στο σημερινό της φύλλο, η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία αποκαλύπτει τα «παιχνίδια που κρύβονται πίσω από την απόπειρα εξόντωσης της» μιλώντας για προκλητική αθέτηση μιας συμφωνίας με την Alpha Bank για χορήγηση δανείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ιωάννης Κωστόπουλος, ιδιοκτήτης της Alpha Bank αθέτησε συμφωνία για δάνειο προς την Χ.Κ. Τεγόπουλος

που είχε εγκρίνει η τράπεζα στις 30 Σεπτεμβρίου και ενώ είχε εκταμιευθεί προκαταβολή 500.000 ευρώ προς την εφημερίδα.

Ο πρόεδρος της τράπεζας την 1η Νοεμβριου μίλησε τηλεφωνικά με την εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου και επικαλέστηκε νομικούς λόγους που δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι οποίοι ωστόσο, ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Πολλά σενάρια ακούστηκαν, μεταξύ των οποίων ότι το κτίριο στη οδό Μίνωος 10-16, το οποίο αποτελεί βασικό περιουσιακό στοιχείο της εφημερίδας και περιλαμβάνεται στη συμφωνία πώληση και επαναμίσθωση είναι ελαττωματικό. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» καθώς η ίδια η Alpha το 2009 προσημείωσε το ίδιο κτίριο για δάνειο 18 εκατ. ευρώ και είχε κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.

Άλλο σενάριο θέλει την «Ελευθεροτυπία» να μην είναι αρεστή στην σημερινή κυβέρνηση. Και παραθέτει το γεγονός πως δεν προσκλήθηκε η εκδότρια της εφημερίδας στο Μαξίμου στη συνάντηση του Γεώργιου Παπανδρέου με άλλους μεγαλοεκδότες.

Η εφημερίδα εκτιμά ότι τηρεί τις βασικές προϋποθέσεις που επιβάλλουν οι όροι της αγοράς ώστε να λάβει το δάνειο που είναι απαραίτητο για την επιβίωσή της. Μάλιστα, η Alpha τον Ιούλιο του 2011 αποδέχθηκε το πρόγραμμα εξυγίανσης της εφημερίδας και δέχθηκε να το χρηματοδοτήσει. Έτσι, η τωρινή άρνηση αφήνει αναπάντητα ερωτήματα με τους 800 και πλέον εργαζόμενους της εφημερίδας να μένουν στον «αέρα».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η εκδότρια εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο, να κλείσει το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας και να συνεχίσει μόνο το κυριακάτικο και μόνο στην έκδοση των 2 ευρώ, χωρίς προσφορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα