Ελεύθερος ο ένας κατηγορούμενος για την Marfin

12:38 1/2/2013 - Πηγή: AEK365

Πριν από λίγο ο ένας από τους δυο κατηγορούμενους για τον εμπρησμό της Marfin τον Μάιο του 2010 στην Σταδίου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του. Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η απολογία του δεύτερου κατηγορούμενου για την φωτιά στο υποκατάστημα της Σταδίου που στοίχισε την ζωή σε τρεις ανθρώπους.
Καθοριστικό ρόλο στη διερεύνηση της υπόθεσης φέρονται να έχουν παίξει οι μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο λίγα λεπτά πριν από την τραγωδία και κατέθεσαν στη

ΓΑΔΑ. Ολοι οι μάρτυρες έχουν μιλήσει για έναν ψηλό άνδρα, που είχε ένα σακίδιο στην πλάτη του και φορούσε καπέλο τύπου τζόκεϊ, δύο κοντύτερους άνδρες, οι οποίοι φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και είχαν σακίδια αλλά και μία γυναίκα.
Ενας από τους μάρτυρες που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες περιγράφει πως πάνω από δέκα κουκουλοφόροι έσπαγαν με σφυριά τα τζάμια της τράπεζας και στη συνέχεια έριξαν μέσα τουλάχιστον δύο βόμβες μολότοφ. Ο μάρτυρας φέρεται να συνάντησε τους υπόπτους στο μετρό και συνδύασε αργότερα όσα άκουσε με την τραγωδία της Marfin.
Μεταξύ άλλων είπε: «... Είδα από πάνω να έρχονται δυο νεαροί άνδρες, ψηλόλιγνοι και μία γυναίκα. Κατέβαιναν τρέχοντας τα σκαλιά σαν να τους κυνηγούσαν, ήταν κυριολεκτικά πανικόβλητοι, έσπρωχναν τον κόσμο για να περάσουν. Οταν διασταυρωθήκαμε στη σκάλα άκουσα τη γυναίκα να φωνάζει. Ηταν σε έξαλλη κατάσταση και τους έλεγε: «Γιατί το κάψατε ρε παιδιά; Είπαμε να τους φοβερίσετε, όχι να το κάψετε ή να τους κάψετε...». Δεν θυμάμαι καλά ποιο από τα δύο είπε».

Keywords
Τυχαία Θέματα