Έκοψαν το νερό στους Γιατρούς του Κόσμου!

16:16 27/3/2012 - Πηγή: AEK365

Χωρίς καμία ειδοποίηση η ΕΥΔΑΠ προχώρησε σε διακοπή της υδροδότησης στο κτήριο των Γιατρών του Κόσμου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της οργάνωσης αλλά και τα δύο μεγαλύτερα προγράμματα του φορέα, το Ανοιχτό Πολυϊατρείο και ο Ξενώνας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, όπως καταγγέλλουν τα μέλη της οργάνωσης.

Στον ξενώνα φιλοξενούνται 70 άτομα, εκ των οποίων 20 παιδιά, ωστόσο προς το παρόν λόγω της διακοπής διακόπτεται η λειτουργία του, όπως και του Ανοιχτού Πολυϊατρείου που περιθάλπτει ημερησίως 100-150 ασθενείς.

Σύμφωνα με τους Γιατρούς του Κόσμου, η αδυναμία πληρωμής του συγκεκριμένου λογαριασμού οφείλεται αποκλειστικά στην μεγάλη καθυστέρηση καταβολής του ποσού που λαμβάνει ο φορέας ως χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων, προκειμένου να μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα ενός ξενώνα.

«Σημειώνουμε πως η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αρνήθηκε την υπαγωγή των Γιατρών του Κόσμου σε ειδικό κοινωνικό τιμολόγιο που προβλέπεται για Οργανώσεις Αρωγής με το τυπικό πρόσχημα πως οι Γιατροί του Κόσμου δεν αποτελούν με βάση το νόμο φιλανθρωπική οργάνωση» αναφέρει η οργάνωση, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία της.

Keywords
Τυχαία Θέματα