Έκανε τα εύκολα δύσκολα

00:08 9/3/2012 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»-ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: 4-2
ΓΗΠΕΔΟ: «Μεστάγια»
Φαβορί για την πρόκριση στους «8» είναι η Βαλένθια, αφού επικράτησε με 4-2 της Αϊντχόφεν στο «Μεστάγια» αν και μέχρι το 80' προηγούνταν με 4-0. Η Βαλένθια άνοιξε το σκορ στο 11' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ερνάντες ο Πιάτι σέντραρε από τα δεξιά για τον Βίκτορ Ρουίς, ο οποίος με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Ίζακσον. Πριν

η Αϊντχόβεν προλάβει να συνέλθει η Βαλένθια «χτύπησε» ξανά στο 13' όταν ο Μπάραγκαν σέντραρε από τα δεξιά για τον Σολδάδο, ο οποίος με αριστερό τακουνάκι σημείωσε ένα όμορφο γκολ για το 2-0. Η Βαλένθια «κλείδωσε» την νίκη της στο 44' όταν ο Ζόνας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Στρότμαν, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Σολδάδο κάνοντας το 3-0. Οι Ισπανοί «φλέρταραν» με το τέταρτο γκολ στο 45' όταν ο Μπάραγκαν σέντραρε από τα δεξιά για τον Πιάτι, ο οποίος με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Η Βαλένθια σκόραρε ξανά στο 57' όταν ο Παρέχο με μπαλιά τριάντα μέτρων έβγαλε τον Πιάτι μόνο απέναντι στον Ίζακσον και ο Αργεντινός με δεξί πλασέ έκανε το 4-0. Οι Ολλανδοί ωστόσο αντέδρασαν εκμεταλλευόμενοι την χαλάρωση των «νυχτερίδων» και μείωσαν στο 83' με πέναλτι του Τοϊβόνεν, το οποίο κέρδισε ο Στρότμαν από τον Ματιέ. Η Αϊντχόφεν μπήκε στο «κόλπο» της πρόκρισης στο 90' όταν ο Λαμπιάντ σέντραρε από τα δεξιά για τον Βινταλούμ που με αριστερό σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Άλβες, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Άλβες, Μπαραγκάν, Ρουίς, Ρικάρντο Κόστα (24' λτρ Ραμί), Ματιέ, Αλμπέλδα, Ερνάντες, Παρέχο, Ζόνας (71' Μπερνάτ), Σολδάδο (76' Αντούριθ), Πιάτι.
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ίζακσον, Μαρσέλο, Μανόλεφ, Βίλεμς (34' λτρ Πίτερς), Ντεράικ, Στρόοτμαν, Χάτσινσον, Λαμπιάντ, Τόιβονεν, Μάταβζ (67' Λενς), Μέρτενς (75' Βινταλούμ).

Keywords
Τυχαία Θέματα