Ανατίναξαν το «Ολντ Τράφορντ»

00:08 9/3/2012 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE- ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.- ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: 2-3

Γήπεδο: Ολντ Τράφορντ

Η Μπιλμπάο πέτυχε μια ιστορική νίκη με 2-3 μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι σε μια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Οι Βάσκοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει πολλά περισσότερα γκολ, αφού είχαν πολλές μεγάλες φάσεις.

Το ματς ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά και στα πρώτα του λεπτά είχε φοβερό ρυθμό.

Στο 2ο μόλις λεπτό ο Γκιγκς

μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, αλλά την τελευταία στιγμή ο Σαν Χοσέ τον έκοψε.

Δύο λεπτά αργότερα ο Γιορέντε βρέθηκε έξω από την περιοχή, έκανε τη κίνηση προς τα δεξιά κι έπιασε το σουτ, με την πάλα να φεύγει μόλις άουτ.

Στο 17ο λεπτό ο Τσικαρίτο έκανε από μακριά ένα καλό σουτ αλλά ο Ιραϊθόθ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, ενώ στο 19' ο Σμόλινγκ φάνηκε να τράβηξε μέσα στην περιοχή τον Γιορέντε, αλλά ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε επιθετικό φάουλ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» άνοιξαν τελικά το σκορ στο 22ο λεπτό, καθώς ο Γκιγκς με τον Τσικαρίτο συνδυάστηκαν όμορφα, ο Μεξικανός έκανε την προσποίηση και το σουτ και ο Ιραϊθόθ απέκρουσε. Στη συνέχεια ο Ρούνεϊ ήρθε από πίσω κι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 29' μετά από σέντρα του Ντε Μάρκος, ο Γιορέντε έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 32' ο Σουσαέτα έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Μάντσεστερ, προσπάθησε να κρεμάσει τον Ντε Χέα, που ήταν εκτός θέσης, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Σουσαέτα άδειασε από δεξιά τον Εβρά, έκανε και το σουτ χαμηλά στη γωνία, αλλά ο Ντε Χέα απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Η Μπιλμπάο συνέχισε να πιέζει και έφερε το ματς στα ίσια στο 44ο λεπτό. ο Σουασέτα έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Γιορέντε με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1.

Στο 47' τα σουτ των Σουσαέτα και Γιορέντε κόντραραν σε σώματα, ενώ ο Ντε Χέα στο 50' απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μουνιαΐν.
Στο 52ο λεπτό ο Γιορέντε κατάφερε να αστοχήσει εξ επαφής, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Ντε Χέα απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Γιορέντε.

Γενικότερα οι Βάσκοι ήταν πολύ καλύτεροι από τη Γιουνάιτεντ, που στα πρώτα λεπτά της επανάληψης αιφνιδιάστηκε.
Στο 56ο λεπτό το φάουλ του Ρούνεϊ πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 60' ο Τσικαρίτο σούταρε πάνω σε σώματα μέσα από την περιοχή.

Στο 68ο λεπτό ο Αντέρ έκανε το ένα δύο με τον Μουνιαΐν, που βρέθηκε απέναντι στον Ντε Χέα, ο οποίος βγήκε νικητής για ακόμη μια φορά νικητής.
Στην επόμενη φάση ο Ιραϊθόθ πρόλαβε τον Τσικαρίτο, αλλά η Μπιλμπάο γύρισε το ματς στο 72'.

Ο Αντέρ έκανε ψηλοκρεμαστή μπαλιά στον Σουσαέτα, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Άγγλων και με αριστερό σουτ έκανε το 2-1.
Ωστόσο από τα ριπλέι φάνηκε πως ο Ντε Μάρκος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 80ο λεπτό το σουτ του Ρούνεϊ δεν ανησύχησε τον Βάσκο γκολκίπερ, ενώ στο 85' Ο Μουνιαΐν με τον Τοκέρο έφυγαν στην κόντρα, αλλά ο Ντε Χέα απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του τελευταίου.
Το 3-1 διαμόρφωσε στο 89ο λεπτ

Keywords
Τυχαία Θέματα