Εισβολή του ΠΑΜΕ στη σύσκεψη του Σκουρλέτη (VIDEO)

16:00 15/4/2015 - Πηγή: AEK365

Η συνάντηση του Π. Σκουρλέτη με τους εταίρους για τα εργασιακά ήταν σε εξέλιξη, όταν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στον 4ο όροφο του υπουργείου.
Συνδικαλιστές προσκείμενοι στο ΠΑΜΕ, διέκοψαν για μερικά λεπτά τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους για μισθούς και συντάξεις. Αφησαν χαρτιά με συνθήματα στο χώρο και χαρακτήρισαν τον διάλογο των δύο πλευρών προσχηματικό και είπαν στον υπουργό εργασίας ότι αν

ήθελε πραγματικά να επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στα προ μνημονίου επίπεδα, θα κατέθετε το νομοσχέδιο στη Βουλή αύριο.
Μάλιστα, ο υπουργός, βγήκε από την αίθουσα και έκανε δηλώσεις στις οποίες ανάφερε ότι «Στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή επαναφορά μισθού στα 751 ευρώ και αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων. Επιμένουμε στον διάλογο. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε γνώμη. Καμία άποψη δεν φιμώθηκε, όλες οι γνώμες είναι σεβαστές. Ορισμένα συνδικάτα θεωρούν ότι τη στιγμή αυτή πρέπει να παρέμβουν. Θα ήθελα να βάλω το ερώτημα αν είναι χρήσιμη μια τέτοιου είδους παρέμβαση».
Στη συνέχεια αποχώρησαν και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.
Άμεση επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ζητούν τα μέλη του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Εργασίας, από τις 11:00.
«Η σημερινή κινητοποίηση είναι παρέμβαση-καταγγελία των ταξικών συνδικάτων απέναντι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για τον σημερινό διάλογο, που είναι για εμάς διάλογος-απάτη με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις με τον κατώτερο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις» τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, Νίκος Παπαγεωργίου.
Ο κ. Παπαγεωργίου πρόσθεσε ότι «τα 751 ευρώ πρέπει να αποτελέσουν βάση για τη διαπραγμάτευση για παραπάνω αυξήσεις. Αυτό θα πρέπει να γίνει με νόμο τώρα. Άμεσα».
Σήμερα είναι η πρώτη τριμερής συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με την κυβέρνηση με αντικείμενο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα