Σόιμπλε: Ούτε τμήμα της δόσης δεν θα πάρει η Ελλάδα

15:05 15/4/2015 - Πηγή: AEK365

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δηλώνει πως είναι «μη ρεαλιστικό» να περιμένει κανείς χρηματοδότηση της Ελλάδας εντός του Απριλίου. Συμπληρώνει πως «κανείς στο Eurogroup δεν περιμένει ότι τα θέματα στήριξης της Ελλάδας θα λυθούν στη συνεδρίαση της 24ης Απριλίου».
«Αυτή την στιγμή διαπραγματευόμαστε με την Ελλάδα. Εάν υπάρξει λίστα μεταρρυθμίσεων,

τότε το επόμενο βήμα θα είναι η αποκαλούμενη Συμφωνία σε Τεχνικό Επίπεδο, για να γίνουν οι επίσημες αλλαγές στις προϋποθέσεις του προγράμματος στήριξης. Αυτή είναι μία περίπλοκη διαδικασία και κανείς στο Eurogroup δεν εκτιμά ότι μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τις 24 Απριλίου» δήλωσε η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε και συμπλήρωσε: «Από την στιγμή που θα υπάρξει η Συμφωνία σε Τεχνικό Επίπεδο μετά θα πρέπει να υπάρξει εφαρμογή. Η Ελλάδα θα πρέπει να συμφωνήσει στους νόμους και σε κάποιο σημείο οι θεσμοί θα πρέπει να αξιολογήσουν την εφαρμογή και μόνο θα μπορούσε να υπάρξει εκταμίευση. Εάν ο κόσμος έχει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να εκταμιευθεί στήριξη τον Απρίλιο, νομίζω πως είναι λάθος».
Ενα 24ωρο νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, δήλωσε πως δύσκολα θα υπάρξει απόφαση στο Eurogroup για εκταμίευση χρημάτων προς την Αθήνα και παρέπεμψε στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαϊου.
Ο λόγος για τις καθυστερήσεις είναι η απροθυμία της Αθήνας να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και την αγορά εργασίας, ενώ δεν υπάρχει και δείγμα γραφής για πρόοδο στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, σημειώνει η εφημερίδα.
Ο Ντομπρόφσκις κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να υποχωρήσει στα σημεία αυτά.« Περιμένουμε από την Ελλάδα μια αξιόπιστη δέσμευση για τις μεταρρυθμίσεις. Επειγόντως», τόνισε.

Απλά αδύνατη η συμφωνία λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου σε δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung, ο οποίος επισημαίνει ότι δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Πηγή: thetoc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα