Εγκρίθηκε η δόση

16:41 26/7/2013 - Πηγή: AEK365

Το Euro Working Group και το Δ.Σ. του EFSF/ESM συνεδρίασαν σήμερα και αποφάσισαν την χορήγηση της δόσης ύψους 2.5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σάιμον Ο' Κόνορ, δήλωσε ότι η ομάδα εργασίας του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης μετά από νέα

τηλεδιάσκεψη, ενέκρινε σήμερα την παροχή της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, καθώς- όπως σημείωσε- η χώρα μας ανταποκρίθηκε και εκπλήρωσε όλες τις σχετικές προϋποθέσεις.
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, δήλωσε ακόμη ότι αναμένεται έως την Δευτέρα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της έγκρισης στα κοινοβούλια των κρατών-μελών της ευρωζώνης και ότι η εκταμίευση της δόσης ύψους 4 δισ. ευρώ, θα ακολουθήσει αμέσως μετά.
Για την συγκεκριμένη δόση τα 2,5 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EFSF) και το 1,5 δισ. ευρώ από την επαναγορά ελληνικών ομολόγων από τις ευρωπαϊκές Κεντρικές Τράπεζες. Στο ποσό προστίθεται και το 1,8 δισ. ευρώ που αναλογεί στο ΔΝΤ, το διοικητικό συμβούλιο του οποίου συνεδριάζει την Δευτέρα, 29 Ιουλίου, για να δοθεί η έγκριση.
Η ελληνική βουλή ψήφισε τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών και τροπολογία για την διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και έτσι η χώρα μας εκπληρώνει πλέον και τα 22 προαπαιτούμενα που είχε θέσει η τρόικα των δανειστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα