Έφυγε από τη ζωή η καρκινοπαθής που το «πάλεψε» με εναλλακτικές μεθόδους

14:15 3/3/2015 - Πηγή: AEK365

Η Τζέσικα Εϊνσκόου πριν από επτά χρόνια διαγνώστηκε με σάρκωμα στο αριστερό της χέρι. Οι γιατροί της συνέστησαν να ξεκινήσει αμέσως χημειοθεραπεία δίνοντάς της μάλιστα πολλές πιθανότητες επιβίωσης καθως οι ασθενείς με σάρκωμα έχουν πιθανότητες επιβίωσης της τάξεως του 68% στα επόμενα πέντε και 61% στα επόμενα δέκα χρόνια.

Ωστόσο, η ίδια προτίμησε να απορρίξει την παραδοσιακή ιατρική και να ακολουθήσει την αμφιλεγόμενη θεραπεία Γκέρσον, η οποία απορρίπτει κάθε χημική επέμβαση στο σώμα. Ο ασθενής πρέπει να καταναλώνει βιολογικούς φρέσκους χυμούς σε καθημερινή βάση και να υποβάλλεται σε

κλύσματα με καφέ, ώστε να βοηθηθεί το έντερο στο να αποβάλλει τις τοξίνες.

Η διεθνής ιατρική κοινότητα δεν την παραδέχεται ως ιαματική, αν και ο εμπνευστής της, οΓερμανός ιατρός Μαξ Γκέρσον, ισχυριζόταν μέχρι να πεθάνει το 1959 ότι αν ακολουθηθούν σωστά όλα τα βήματα της, θεραπεύονται σχεδόν όλες οι ασθένειες, και κυρίως ο καρκίνος.

Όντως, για ένα χρονικό διάστημα, η Τζέσικα ακολουθώντας τη θεραπεία αυτή ήταν καλά. Όμως, ένα χρόνο μετά, ο καρκίνος επέστρεψε ακόμη πιο επιθετικός.

Οι γιατροί της Τζέσικα της συνέστησαν να προβούν σε ακρωτηριασμό του αριστερού της χεριού, προκειμένου να σώσουν το υπόλοιπο σώμα, όμως η ίδια αρνήθηκε και συνέχισε να κάνει τη θεραπεία Γκέρσον.

Άρχισε να αποκαλεί τον εαυτό της «Μαχήτρια της Ευεξίας», να γράφει βιβλία με συνταγές μαγειρικής, για το πώς γύρισε τη πλάτη στην συμβατική ιατρική και το πώς πλέον νιώθει μια χαρά.

«Δεν δέχτηκα να ακρωτηριάσω το χέρι μου ή να κάνω χημειοθεραπεία. Δεν δέχτηκα τις λύσεις που μου πρόσφερε η συμβατική ιατρική. Έμαθα να αποβάλλω φυσικά τις τοξίνες από το σώμα μου» έγραφε στο μπλογκ της πριν λίγα χρόνια.

Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2014, η ίδια δήλωσε «ανίκανη να κάνει κάτι άλλο για τον καρκίνο», ενώ τόνιζε πως «αποφάσισα να παραδοθώ στην αρρώστια».

Τελικά, στις 26 Φεβρουαρίου, η Τζέσικα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα