Ευθύνες Διώτη για το στικάκι

09:21 10/1/2013 - Πηγή: AEK365

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης έπειτα από έρευνα στρέφουν την προσοχή τους προς τον πρώην ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, καθώς όπως προέκυψε, η αντιγραφή στο στικάκι που περιείχε την λίστα Λαγκάρντ, έγινε μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών και πριν αναλάβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Πιο συγκεκριμένα, οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς έστειλαν έγγραφο στον προϊστάμενο τους, τον αντιεισαγγελέα

του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, όπου αναφέρεται ότι έχει εντοπιστεί ο χρόνος γέννησης του memory stick, το οποίο φέρεται να δημιουργήθηκε στις 8 Ιουλίου 2011, πριν δηλαδή να φτάσει στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών στις 8 Αυγούστου και αφού είχε ήδη αποχωρήσει από τις 17 Ιουνίου από το υπουργείο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ηλεκτρονικά στοιχεία ταυτότητας του USB, το οποίο είχαν στα χέρια τους οι εισαγγελείς, πριν φτάσει εκ νέου στην Ελλάδα η πρωτότυπη λίστα από τη Γαλλία, αποκαλύπτουν ότι το συγκεκριμένο αρχείο φαίνεται να έχει αντιγραφεί από άλλο, με στοιχεία εγγραφής μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2011, σε χρόνο δηλαδή μετά την παράδοσή του από τον κ. Παπακωνσταντίνου και πριν από την παράδοσή του στον κ. Βενιζέλο.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν δικαστικές πηγές, αυτό σημαίνει ότι στο κάδρο των ευθυνών για την αλλοίωση του USB δεν είναι μόνος ο κ. Παπακωνσταντίνου, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο το στικάκι να αλλοιώθηκε από κάποιον αφού το παρέδωσε ο ίδιος στον κ. Διώτη, ο οποίος είχε ισχυριστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι δεν είχε κάνει αντίγραφο της λίστας.
Μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση, οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν το ενδεχόμενο διάπραξης και τρίτου αδικήματος, αυτού της νόθευσης εγγράφου, από τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ο οποίος έχει κληθεί για να δώσει συμπληρωματικές εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου την ερχόμενη Δευτέρα. Την ίδια μέρα έχει κληθεί επίσης για συμπληρωματικές εξηγήσεις και ο προκάτοχός του ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης.
Οι αποκαλύψεις για τον χρόνο γέννησης του memory stick, που φέρεται να δημιουργήθηκε στις 8 Ιουλίου, ξεκίνησαν χθες, μετά την παρέμβαση του αντεισαγγελέα του ΑΠ Νίκου Παντελή, ο οποίος ζητούσε από τους οικονομικούς εισαγγελείς να παραδώσουν το στικάκι με την αρχική λίστα Λαγκάρντ στον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα