Βόμβα Σταυρόπουλου: Η ΑΕΚ πρέπει να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα!

09:08 10/1/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Γιώργος Σταυρόπουλος, ο μεγαλύτερος χορηγός της ΑΕΚ την τελευταία τριετία, μίλησε για όλα σε μια μεγάλη συνέντευξή του στην «ΩΡΑ των σπορ» και τον Νίκο Κιτσιγιάννη. Διαβάστε τη:

-Είσαστε αυτή τη στιγμή, ο μεγαλύτερος χορηγός της ΑΕΚ, μαζί με τον ΟΠΑΠ. Πώς βλέπετε τα πράγματα στην «Ένωση»; Σας προβληματίζει το γεγονός πώς μετά από έναν ολόκληρο γύρο, η ομάδα παραμένει στις τελευταίες

θέσεις και δεν έχει «καθαρίσει» ακόμα με την υπόθεση παραμονή;

«Αν θέλετε τη γνώμη μου, η ΑΕΚ έχει πέσει ήδη κατηγορία. Θα την παρομοίαζα με έναν ασθενή που πάσχει από καρκίνο και βρίσκεται μάλιστα στο τελευταίο στάδιο. Με πονάει που το λέω, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Το σωστό για αυτούς που αγαπάνε την ΑΕΚ είναι να αποσυρθεί η ομάδα από το πρωτάθλημα και να σταματήσει ο διασυρμός της. Πρέπει η ΑΕΚ να ξεκινήσει από το μηδέν. Μόνο έτσι θα σταθεί και πάλι στα πόδια της. Να καθαρίσει και να κάνει μια νέα αρχή».

-Δεν βλέπετε δηλαδή να ανακάμπτει, αγωνιστικά τουλάχιστον;

«Η ομάδα δεν μπορεί να ανακάμψει. Τα παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα, δεν είναι επιπέδου ΑΕΚ, πώς να το κάνουμε. Δεν φταίνε οι ίδιοι για αυτό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Έχουν φιλότιμο, έχουν πάθος, αλλά η ΑΕΚ είναι τεράστιος σύλλογος και δεν της αρκούν αυτά. Το ρόστερ είναι επιπέδου Β' Εθνικής. Επαναλαμβάνω πως δεν φταίνε τα παιδιά. Ούτε πρέπει ο κόσμος να τους κατηγορεί και να τους επιτίθεται. Την ευθύνη την έχουν όσοι οδήγησαν εδώ αυτό τον ιστορικό σύλλογο και μας κάνουν να ζούμε αυτό το μαρτύριο κάθε Κυριακή».

-Οι προσθήκες που έχουν γίνει και αυτές που φαίνεται πώς θα γίνουν, όπως ο Κλωναρίδης, θεωρείτε πώς μπορούν να αλλάξουν αυτή την κατάσταση;

«Οι παίκτες είναι απλήρωτοι. Και τον καλύτερο παίκτη να φέρεις, όταν δεν έχει ούτε να φάει, τι περιμένεις να σου βγάλει μέσα στο γήπεδο; Δεν βλέπω καμία προοπτική. Η οικογένειά μου είχε τον Πανηλειακό και τον είχε μάλιστα 7 χρόνια στην Α' Εθνική. Ξέρω από ποδόσφαιρο. Όταν εμείς παίζαμε με την ΑΕΚ, σκοπός μας ήταν να μην διασυρθούμε και να φάμε όσο το δυνατόν λιγότερα γκολ. Ακούγαμε ΑΕΚ και τρέμαμε! Και τώρα έρχεται η κάθε ομαδούλα και παίρνει διπλά μέσα στο ΟΑΚΑ, με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό από την Καβάλα στο Κύπελλο. Δυστυχώς η ΑΕΚ έχει μικρύνει πολύ. Αν είχα τη δύναμη να διοικήσω την ΑΕΚ, θα έπαιρνα την ομάδα, θα την απέσυρα και θα προσπαθούσα να ξαναχτίσω από την αρχή. Δεν έχω όμως τη δύναμη να σηκώσω το βάρος της ΑΕΚ μόνος μου».

-Πώς βλέπετε τη στάση που έχει κρατήσει ο κόσμος φέτος;

«Ο κόσμος έχει κάνει υπομονή και έχει τραβήξει πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Δεν έχει άλλη αντοχή. Πόσο ακόμα πιστεύετε πώς θα αντέξουν να βλέπουν την ΑΕΚ να χάνει από ομάδες που κάποτε θα ήταν ικανοποιημένες αν έχαναν με λιγότερα από τρία γκολ διαφορά; Πρέπει και οι φίλαθλοι να αντιληφθούν πως σε έναν ασθενή που αργοπεθαίνει, είναι προτιμότερο να κάνεις μια εγχείρηση και να θεραπευτεί, παρά να τον συντηρείς σε μια τέτοια κατάσταση. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια».

-Τι πιστεύετε πως έφταιξε και φτάσαμε σε αυτό το σημείο;

«Στην ΑΕΚ έχουν γίνει εγκλήματα, ειδικά από τις τελευταίες διοικήσεις. Χάσαμε μεγάλους παίκτες όπως ο Τζιμπούρ και ο Μανωλάς, χωρίς να πάρουμε ούτε ευρώ και τους κάναμε μάλιστα και δώρο στον μεγαλύτερο αντίπαλό μας. Ο Τζιμπούρ χάθηκε από ανοησία του Αδαμίδη και ο Μανωλάς με υπαιτιότητα του ίδιου ανθρώπου, ο οποίος δεν έβρισκε λεφτά να του ανανεώσει το συμβόλαιο που ήδη είχαν συμφωνήσει, την περίοδο που χαλούσε χρήματα για ταξίδια στη Μύκονο και στο εξωτερικό, σε πολυτελή ξενοδοχεία, μαζί με τους Supporters, το πιο αποτυχημένο διοικητικό πείραμα της ΑΕΚ. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πέρυσι, προτού φύγει ο Αδαμίδης, υπέγραψε μια επαίσχυντη σύμβαση με την PUMA, 240.000 ευρώ, που προέβλεπε την παραγγελία και την προμήθεια για την ΑΕΚ 20.000 φανέλων, οι οποίες παραγγέλθηκαν έναντι 12 ευρώ η μία, με το πρόσχημα να δοθούν δώρο στους κατόχους διαρκείας. Πρώτα απ' όλα, αν θες να κάνεις ένα δώρο στους κατόχους διαρκείας μία φανέλα που σου κοστίζει 1 ευρώ και την φέρνεις από την Κίνα. Επίσης, δεν δόθηκε τελικά καμία φανέλα και είναι όλες στα Σπάτα. Βέβαια, τα προβλήματα της ΑΕΚ έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Η ΑΕΚ μετά τον Μπάρλο δεν είχε ποτέ μια ισχυρή διοίκηση. Για μένα ισχυρή διοίκηση είναι η διοίκηση του ενός, όχι των πολλών. Και τα πολυμετοχικά σχήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Να σας δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι μια διοίκηση να ασκείται από έναν ηγέτη. Όταν η οικογένειά μου είχε τον Πανηλειακό, ήμασταν σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, για να πουλήσουμε τον Τζόρτζεβιτς και τον Γιαννακόπουλο. Σας πληροφορώ πως η πρόταση της ΑΕΚ ήταν η καλύτερη οικονομικά, ωστόσο οι παίκτες αρνήθηκαν να έρθουν, λόγω της παρουσίας του κυρίου Τροχανά, παρά το γεγονός πως τα χρήματα που τους πρόσφερε ήταν περισσότερα. Συγκεκριμένα, μας είπαν πως προτιμούν να παίξουν έναν ακόμα χρόνο στον Πανηλειακό και να φύγουν το καλοκαίρι σαν ελεύθεροι, παρά να πάνε στην ΑΕΚ».

-Την υπάρχουσα διοίκηση πώς την κρίνετε;

«Οι άνθρωποι που έχουν τώρα την ΑΕΚ ζούνε μέσα από την ΑΕΚ. Τόσο ο Δημητρέλος όσο και ο Αδαμίδης, μπήκαν στην ΑΕΚ και η ΑΕΚ τους έδωσε οντότητα. Δεν βάζουν, ούτε έβαζαν χρήματα. Εγώ πιστεύω πως οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν να φύγουν από την ΑΕΚ, για κάποιο λόγο θέλουν να είναι στη διοίκηση».

-Το καλοκαίρι ήσασταν από τους ανθρώπους που ήταν κοντά στον Θωμά Μαύρο, το διάστημα που εκείνος ήταν πρόεδρος της ΑΕΚ. Θεωρείτε πως τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά αν παρέμενε στον προεδρικό θώκο;

«Τον Θωμά τον γνώρισα το καλοκαίρι. Τον ήξερα σαν ποδοσφαιριστή και τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους αν όχι τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που έχει βγάλει ποτέ η Ελλάδα. Το καλοκαίρι, είδα έναν άνθρωπο που αγαπά πολύ την ΑΕΚ, ζει και πεθαίνει για αυτή και έχει πάρα πολύ αγνές προθέσεις. Εγώ το καλοκαίρι κέρδισα έναν φίλο. Είναι ο πιο αγνός άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Ο Θωμάς ο Μαύρος έδωσε προοπτική στην ΑΕΚ και παράλληλα παράταση ζωής. Αν δεν ήταν ο Θωμάς, η ΑΕΚ το καλοκαίρι θα είχε διαλυθεί, δεν θα υπήρχε. Πουλήθηκαν διαρκείας που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχαν πουληθεί και έδωσε μια νότα ελπίδας και συσπείρωσης. Ίσως το μόνο του λάθος ήταν πως άφησε τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος στον προπονητή και στον τεχνικό διευθυντή, χωρίς να θέλει να επέμβει στη δουλειά του. Ο Θωμάς είναι κεφάλαιο για την ΑΕΚ και δεν πρέπει η ΑΕΚ να το κάψει. Βέβαια, στην πορεία καθαιρέθηκε, ωστόσο και να είχε μείνει, δεν νομίζω να είχε καταφέρει κάτι διαφορετικό. Είναι τόσα πολλά τα χρέη και οι υποχρεώσεις της ομάδας, που το βάρος δεν αντέχεται. Δυστυχώς όχι μόνο ο Θωμάς, αλλά κανένας δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι».


-Εδώ και περίπου 4 μήνες, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα επενδυτικό ενδιαφέρον από την πλευρά του Δημήτρη Βιντιάδη για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των «κιτρινόμαυρων». Πιστεύετε πως μπορεί να βγει κάτι καλό για την ΑΕΚ από αυτή την ιστορία και η ομάδα να βρει τη διοικητική ηρεμία που αναζητά εδώ και χρόνια;

«Η όλη ιστορία με τον Βιντιάδη πιστεύω πως έχει εξελιχθεί σε φιάσκο. Η υπόθεση ξεκίνησε το καλοκαίρι, με σκοπό να βγει από τη μέση ο Θωμάς ο Μαύρος. Φαίνεται πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αναλάβει την ΑΕΚ και χάσαμε έξι μήνες με διαρκείς υποσχέσεις και αναβολές. Ο ίδιος κέρδισε μια δημοσιότητα μέσα από την ΑΕΚ και για μένα δεν πρέπει κάποιος που λέει πως αγαπά την ΑΕΚ να παίζει με το όνομά της. Οφείλει να δώσει άμεσα κάποια χρήματα και να διευκολύνει ταμειακά την ΠΑΕ ή έντιμα και ευθέως να πει πως δεν είμαι σε θέση να προχωρήσω και να μας αφήσει ήσυχους».


-Σε περίπτωση που η συγκεκριμένη προσπάθεια δεν αποφέρει «καρπούς», ποιος είναι για σας ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσει η «Ένωση» για να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της;

«Το Πρωτοδικείο δεν μπορεί να δώσει λύση. Το πρόβλημα είναι καθαρά οικονομικό. Δεν υπάρχει κάποιος να σηκώσει το βάρος της ομάδας. Ή θα πρέπει να βρεθεί κάποιος τρελός που θα βάλει τα λεφτά του σε μια χρεωμένη εταιρία ή Δ' Εθνική και ξεκινάμε από την αρχή. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές».

-Ο Γιώργος Σταυρόπουλος έχει θέση στην επόμενη μέρα της ΑΕΚ, κι αν ναι, κάτω από ποιες προϋποθέσεις;

«Εγώ είπα και πριν πως δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να σηκώσω ένα τέτοιο καράβι. Δεν πιστεύω από την άλλη όμως πως ακόμα και αν βρισκόντουσαν άλλοι πέντε άνθρωποι που είχαν τη δυνατότητα και τη διάθεση να βάλουν λεφτά, θα μπορούσαμε να δώσουμε λύση. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο ενεργά. Γιατί να βάλω τα λεφτά μου σε μια ομάδα και την επόμενη μέρα να βρεθώ να με βρίζουν οι ίδιοι μας οπαδοί, όπως έγινε με τον Παππά και τον Νοτιά, ανθρώπους που έβαλαν χρήματα στην ομάδα. Το λάθος τους ήταν πως έπρεπε οι ίδιοι να διαχειρίζονται τα χρήματά τους και όχι να επιτρέψουν να το κάνουν αυτό τρίτοι, οι οποίοι αποδείχθηκαν ανίκανοι και τώρα προσπαθούν, έστω και πλαγίως, να ξαναμπούν στην ΑΕΚ. Αυτό που εγώ μπορώ να κάνω, είναι να βοηθήσω την ομάδα μέσα από το πόστο του χορηγού, εφόσον υπάρξουν όμως οι κατάλληλες συνθήκες. Διοικητικά δεν θέλω να έχω κανέναν ρόλο, δεν με ενδιαφέρει».


-Φέτος, είναι η τελευταία χρονιά της τριετούς συμφωνίας που έχετε υπογράψει με την ΑΕΚ. Σκοπεύετε να την ανανεώσετε στο τέλος της σεζόν; Από τι θα εξαρτηθεί αν θα συμβάλετε ξανά οικονομικά στην «Ένωση»;

«Από την πρώτη στιγμή που γίναμε χορηγοί στην ΑΕΚ, αντιμετωπίσαμε ένα πολύ εχθρικό κλίμα από τη διοίκηση Αδαμίδη, το οποίο συνεχίστηκε και με τον Δημητρέλο. Αυτό συνέβη γιατί για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, κάποιος που είναι νέος και έχει χρήματα, φαντάζει ως απειλή στα μάτια τους. Οι συγκεκριμένοι θέλουν να έχουν κάποιους να πληρώνουν, να διαχειρίζονται εκείνοι τα χρήματα και παράλληλα να μην πατάμε και στο γήπεδο. Αυτά δεν γίνονται. Υπάρχουν πολλά που έχουν συμβεί τα τρία χρόνια που είμαι χορηγός της ΑΕΚ και δεν είναι τυχαίο πως πλέον έχουν φύγει όλοι οι χορηγοί και έχουμε μείνει μόνο εγώ και ο ΟΠΑΠ. Θα σας πω το πιο απλό: Η ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια της χορηγίας μου εισπράττει δικαιώματα από την πώληση των εμφανίσεών της, δίνοντας τη δυνατότητα να μην μπαίνει το σήμα του χορηγού πάνω. Η ΑΕΚ αυτό το γνωρίζει και εισπράττει δικαιώματα. Αν εγώ δεν αγαπούσα την ΑΕΚ, θα μπορούσαμε τώρα να βρισκόμαστε στα δικαστήρια με αγωγές. Επίσης, ο Ολυμπιακός για παράδειγμα διοργανώνει κάθε χρόνο δέκα εκδηλώσεις για να τιμήσει τους χορηγούς του. Στα τρία χρόνια που είμαι εγώ στην ΑΕΚ, δεν έχει γίνει καμία. Φυσικά, δεν συζητώ για την αντιμετώπιση που είχα από τον Αδαμίδη στον τελικό με τον Ατρόμητο που πήραμε το Κύπελλο, όταν, όντας χορηγός της ΑΕΚ και κάτοχος 9 καρτών διαρκείας, μου είπε πως δεν υπάρχουν θέσεις στα επίσημα και πως θα έπρεπε να προμηθευτώ εισιτήρια για άλλη θύρα. Αυτά δεν γίνονται πουθενά. Ο Δημητρέλος τώρα, χωρίς να έχει γίνει το παραμικρό μεταξύ μας, έχει ξεκινήσει μια πολεμική από την πλευρά του, ανεξήγητη. Η ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα και με ευχαρίστησε για την προπληρωμή της δόσης μου, ήταν για τα μάτια του κόσμου».

-Πόσα χρήματα έχετε δώσει στην ΑΕΚ αυτά τα τρία χρόνια ως χορηγός;

«Συνολικά μιλάμε για ένα ποσό που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ, με πολλές φορές μάλιστα να προπληρώνω τη δόση μου, για να διευκολύνω οικονομικά την ομάδα. Αν υπάρχει ομάδα το καλοκαίρι και υπάρξουν και κάποιες διαφορετικές βάσεις και προϋποθέσεις, το συζητάμε να συνεχιστεί αυτή η χορηγία. Εγώ την ΑΕΚ στηρίζω όλα αυτά τα χρόνια, δεν γίνομαι πλουσιότερος σε κάτι από αυτή τη συνεργασία, την ομάδα βοηθάω».

Keywords
ΑΕΚ, βομβα, ωρα, οπαπ, νέα, γκολ, οακα, καβαλα, μυκονος, puma, θες, ολυμπιακος, καλοκαιρι, ελλαδα, λύση, εισιτήρια, βασεις, κινηση στους δρομους, παναθηναικος, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, γνωμη, δουλεια, εθνικη, κινα, ξενοδοχεια, οακα, puma, αδαμιδης, ανθρωπος, βρισκεται, γκολ, γεγονος, γινει, γινονται, γηπεδο, διαστημα, δυναμη, δυνατοτητα, δυστυχως, διοικηση, δωσει, δρομος, δοθηκε, δωρο, εγινε, εγκληματα, εγχειρηση, ευρω, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εισιτήρια, ενεργα, εξελιξη, εξι, επρεπε, ερχεται, εταιρια, ευθυνη, ζωη, ζωης, ζωη μου, υπομονη, υποθεση, ηρεμια, θες, θωμας, ιστορικο, κεφαλαιο, κυπελλο, κλιμα, λαθος, λεφτα, λύση, λογο, μαυρο, ματια, μηνες, μηδεν, νικο, ομαδα, οικογενεια, ονομα, οντας, παιδια, παθος, ποδοσφαιρο, προβληματα, ποναει, ρολο, συγκεκριμενα, σπατα, σχηματα, ταξιδια, τρια, φυσικα, φιασκο, χαθηκε, δικαιωματα, μαυρος, μεινει, μυκονο, ομαδες, ποδια, πωληση, σημα, σωστο, τρελος, θελω να, θεσεις, θωμα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα