Ο Εγγλέζου της έσπασε το αήττητο!

19:12 10/2/2013 - Πηγή: AEK365

ΚYΠΡΟΣ- 21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Νέα Σαλαμίνα-Ανόρθωση: 2-1
(Αλίμι 63', Εγγλέζου 90+1'- Λαβόρδε 80')

Μια παθιασμένη Νέα Σαλαμίνα έπαιξε στα ίσα την Ανόρθωση και με τα γκολ των Αλίμι και Εγγλέζου πήρε μια μεγάλη νίκη με 2-1, σπάζοντας παράλληλα το φετινό αήττητο της αντιπάλου που κρατούσε για 20 αγωνιστικές.
Οι ερυθρόλευκοι, που είχαν και δύο δοκάρια με τους Σοτίροβιτς και Ρόκε, έφτασαν

δίκαια σε αυτή τη νίκη, καθώς αν και ήταν το αουτσάιντερ, δεν φοβήθηκαν την «Κυρία» την έπαιξαν στα ίσα και σε σημεία της αναμέτρησης, ειδικά στο δεύτερο μέρος, ήταν καλύτεροι.
Πίσω από τον καλό της εαυτό έμειναν οι κυανόλευκοι που υπέπεσαν σε αρκετά λάθη, ενώ δεν είχαν και δεν είχαν καθαρό μυαλό στα τελειώματα.

Η Ανόρθωση μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι, με λάθη στη μεσαία γραμμή. Αυτό προσπάθησε να εκμεταλλευτούν οι παίκτες της Σαλαμίνας και να αιφνιδιάσουν όταν στο 8ο λεπτό ο Σοτίροβιτς κατέβασε ωραία την μπάλα και επιχείρησε το μακρινό σουτ, αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι.
Το πρώτο ημίχρονο, όμως, είχε μέτριο ρυθμό και η επόμενη φάση σημειώθηκε στο 27' αυτή τη φορά για τους φιλοξενούμενους. Ο Λαβόρδε σούταρε από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Η «Κυρία» είχε την κατοχή της μπάλας, έφτιαξε άλλες δύο καλές ευκαιρίες με τον Ιτζχάκι στο 36' και στο 38', αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η πρώτη μάλιστα ήταν και η πιο μεγάλη του πρώτου μέρους για την Ανόρθωση, καθώς ο Σόουζα σταμάτησε την μπάλα πάνω στη γραμμή.
Χωρίς καθαρό μυαλό παρουσιάστηκε η Ανόρθωση και στα πρώτα στάδια του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 49' Ο Μάστρου έσωσε την εστία του από αυτογκόλ όταν ο Ίλιτς στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα στα πόδια του Άντιτς και αυτή πήρε πορεία προς τα δίχτυα. Ο Κύπριος τερματοφύλακας, όμως, δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν στο 63ο λεπτό σε σουτ του Αλίμι που έκανε το 1-0.
Στη φάση του γκολ, ο Ίλιτς πάει να διώξει αλλά η μπάλα βρήκε και στο χέρι του Αλίμι πριν κάνει το σουτ. Δύσκολη φάση αν θεωρήθηκε ακούσιο το χέρι καθώς οι δύο παίκτες ήταν πολύ κοντά.
Η Ανόρθωση αν και δεν άλλαξε ιδιαίτερα την εικόνα της παρά την είσοδο στο παιχνίδι των Οκκά και Ντουάρτε, έφτασε παρόλα αυτά στην ισοφάριση. Ήταν στο 80ο λεπτό όταν ο Κάλβο δέχθηκε μακρινή μπαλιά, έδωσε στον Λαβόρδε και ο Κολομβιανός με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1.
Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι «άναψε» και πήρε μια άγρια ομορφιά. Στο 81' ο Ρόκε προσπάθησε να απαντήσει, αλλά στο σουτ του η μπάλα βγήκε στο δεξί δοκάρι, ενώ στο 89' ο Μάστρου απέκρουσε την κεφαλιά του Γκρέι.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, ο Εγγλέζου εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Ρόκε που βρισκόταν αμαρκάριστος και κατέληξε στα δίχτυα του Μάστρου. Αυτό το γκολ αποδείχθηκε και «χρυσό» για τη Νέα Σαλαμίνα που πήρε μια μεγάλη νίκη με 2-1.

Ομόνοια- Δόξα Κ.: 3-0
(Εφραίμ 16', 55', Λεάντρο 52')

Η Ομόνοια δεν εντυπωσίασε, αλλά πέτυχε τρία γκολ, δημιούργησε (πάλι) σωρεία ευκαιριών και πήρε μια δίκαιη νίκη επί της Δόξας με 3-0, που την κρατάει στο -2 από την 4η θέση.
Ο Εφραίμ άνοιξε τον... χορό των γκολ στο 15' και τον έκλεισε στο 51΄, ενώ ο Λεάντρο σκόραρε ενδιάμεσα στο 51'.

Εθνικός Άχνας- ΑΕΛ: 1-3
(Παϊσάο 71'- Βόου 2', Σα 22', Ζούνιορ 68' πεν.)

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η ΑΕΛ, που επικράτησε με σκορ 1-3 του Εθνικού Άχνας σε αγώνα που έγινε στο Δασάκι, και διατήρησε τις αποστάσεις από τους διώκτες της στην μάχη της τετράδας.

Η ομάδα του Ζόρζε Κόστα παρουσιάστηκε καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, και πανηγύρισε το τρίποντο χάρη δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τους Βουό στο 2' και Ορλάντο Σα στο 22'. Ο Ντόσα Τζούνιορ, που ήταν το πρόσωπο των ημερών για την γνωστή υπόθεση στην Δικαστική Επιτροπή, πέτυχε το 0-3 για την ΑΕΛ στο 67' με εύστοχο κτύπημα πέναλτι. Για τον Εθνικό Άχνας σκόραρε στο 70' ο Παϊσάο με κεφαλιά.

Απόλλων Λ.- Αλκή: 2-1
(Θεοδωρίδης 62', Χαραλάμπους 82'- Σίντεϊ 45')

Σπουδαία νίκη και μάλιστα με ανατροπή του αποτελέσματος πέτυχαν οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα, που επικράτησαν με σκορ 2-1 της Αλκής στο Τσίρειο, και επανήλθαν στις επιτυχίες μετά από δύο περίπου μήνες.

Η ομάδα του Νίκκι Παπαβασιλείου βρέθηκε πίσω στο σκορ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όταν η Αλκή κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ με τον Σίτνεϊ στο 44', ωστόσο στην επανάληψη αντέδρασε. Με ηγέτη τον Γιώργο Θεοδωρίδη, κατάφερε να γυρίσει το σκορ και να πάρει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ισοφάρισε με εξαιρετικό σουτ στο 63' ενώ στο 82' με δική του εκτέλεση φάουλ, ο Αγγελής Χαραλάμπους έπιασε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ντεμπούτο στο δεύτερο ημίχρονο έκανε ο Εστεμπάν Σολάρι.

BAΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα