ΕΕ προς Αθήνα: Τελειώνετε, η υπομονή έχει εξαντληθεί

10:25 16/4/2015 - Πηγή: AEK365

«Ξεχάστε τα δημοψηφίσματα». Με αυτόν τον κάθετο τρόπο κύκλοι της ΕΕ απαντούν μέσω του protothema.gr στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη πως η λογική προσφυγής στα κάλπες δεν λαμβάνεται σοβαρά από τις Βρυξέλες και τους Ευρωπαίους εταίρους και πως «σε μια τέτοια προοπτική, τα γεγονότα θα έχουν προλάβει το οποιοδήποτε ερώτημα τεθεί, με τη χώρα να έχει βρεθεί προηγουμένως σε δεδομένη οικονομική δυσχέρεια». Αφήνοντας να εννοηθεί πως προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ενδέχεται να δημιουργήσει κραδασμούς στο χρηματοπιστωτικό

σύστημα καθώς δεν είναι δεδομένη η στήριξη της ΕΚΤ με επιπλέον ρευστότητα όσο η χώρα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα πέραν των αρχών Μαίου, ο αξιωματούχος αφήνει αιχμές για τον τρόπο διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης.
«Υπάρχουν οι χώρες και οι δυνάμεις εκείνες που ξεκάθαρα λένε πως τα όρια και η υπομονή τους έχουν εξαντληθεί. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να μην φέρνει ένα πλήρες κοστολογημένο και με αριθμούς πρόγραμμα» τονίζεται. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πρόβλημα ως προς τις διαπραγματεύσεις δεν έχει να κάνει τόσο με τη δέσμη μέτρων που πρέπει να υιοθετηθεί (σ.σ. απολύσεις, ασφαλιστικό ή άλλα επώδυνα μέτρα) , όσο με το ότι η ελληνική πλευρά και πάλι δεν είναι κοστολογημένη και συγκεκριμένη. Οι στόχοι φέρονται να αποτελούν ένα πρώτο μεγάλο πρόβλημα καθώς κύκλοι της ΕΕ κρίνουν πως αν ακολουθηθούν οι εισηγήσεις Βαρουφάκη και πάλι θα υπάρξει πρόβλημα εντός του καλοκαιριού. Μάλιστα ξεκαθαρίζεται πως η μεριά Βαρουφάκη δεν δείχνει διατεθειμένη σε αυτή τη φάση να συμφωνήσει σε ξεκάθαρες δεσμεύσεις ως προς τους αριθμούς, με αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις να έχουν βαλτώσει.

«Χάνετε τους τελευταίους φίλους σας»
«Αν και σήμερα το βράδυ θα υπάρξει μια κουβέντα στην Ουάσινγκτον όπου βρίσκονται οι κ.κ. Μοσκοβισί, Ντάισελμπλουμ και Ντομπρόβσκις, λίγες ελπίδες έχουμε πως θα οδηγηθούμε σε συμφωνία μέχρι το Eurogroup στις 24 Απριλίου. Δυστυχώς η ελληνική πλευρά δεν κατανοεί πως τα περιθώρια στένεψαν» σημειώνεται. Επιπρόσθετα τονίζεται πως έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από την 20η Φεβρουαρίου και πως «η Ελλάδα πρέπει να κατανοήσει πως χάνει και τους τελευταίους της φίλους. Ο κ. Βαρουφάκης έχει κολλήσει ακόμα στη φάση του ...excel δίχως να κατανοεί πως τα τοπικά κοινοβούλια για τελευταία φορά συναίνεσαν».
Σύμφωνα με σιβυλλική δήλωση μάλιστα επίσης υψηλόβαθμου στην ιεραρχία Ευρωπαίου αξιωματούχου με άμεση γνώση των προβλημάτων και των διαπραγματεύσεων «το ότι από την ελληνική πλευρά δεν συμβαίνει κάτι, σημαίνει πως ...κάτι συμβαίνει» έρχεται να προστεθεί στην καχυποψία που επικρατεί στις Βρυξέλες μετά το «φλερτ» Τσίπρα - Πούτιν. «Δεν θα μπούμε στα παιχνίδια της Ελλάδας με καμία δύναμη. Γι' αυτό ξεκαθαρίζουμε: τελειώνετε γιατί ο χρόνος τελειώνει».

Keywords
Τυχαία Θέματα