Εχασε το μάτι του οπαδός του ΑΠΟΕΛ

20:18 23/4/2014 - Πηγή: AEK365

Ο λόγος για 27χρονο φίλαθλο ο οποίος χτυπήθηκε με πέτρα στο μάτι και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να σωθεί το μάτι του.

Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό, ο άτυχος 27χρονος ενώ περνούσε από το σημείο των επεισοδίων με όχημα, στο οποίο επέβαινε και ο πατέρας του, δέχθηκε πέτρα, η οποία έσπασε το τζάμι του οχήματος και τον τραυμάτισε στην περιοχή του ματιού. Το τραύμα ήταν τόσο σοβαρό ώστε ο νεαρός να χάσει το μάτι του.

Ο νεαρός φέρει και άλλα τράυματα στο πρόσωπο από την πέτρα που δέχθηκε. Στην διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 15 οπαδοί

των δύο ομάδων και έξι αστυνομικοί.

Σε σχέση με τα θλιβερά επεισόδια, που σημειώθηκαν χθες, μια ώρα πριν από το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ - ΑΕΛ στον κυκλικό κόμβο κοντά στο ΓΣΠ, οι Αρχές συνέλαβαν δέκα άτομα, ενώ επίκεινται και άλλες συλλήψεις.

Δεύτερο άτομο, μέλος της Αστυνομίας νοσηλεύεται επίσης σε σοβαρή κατάσταση, ενώ έχει υποβληθεί και σε χειρουργική επέμβαση.

Τα έκτροπα προκλήθηκαν όταν εκατοντάδες οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΛ και του ΑΠΟΕΛ συναντήθηκαν στην περιοχή και ακολούθησε πετροπόλεμος και ρίψη κροτίδων.

Τα όσα εκτυλίχθηκαν θύμιζαν σκηνές πολέμου. Ο αυτοικινητόδρομος έκλεισε και η ΜΜΑΔ έκανε χρήση δακρυγόνων για να επιβάλει την τάξη. Οπαδοί έβαλαν φωτιά στην περιοχή γύρω από το ΓΣΠ, ενώ προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Παράγοντες του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΛ επέρριψαν την ευθύνη για τα επεισόδια στην Αστυνομία.

Τόνισαν ότι ενώ γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Αρχηγείο με όλους τους εμπλεκόμενους και αποφασίζονται μέτρα, η Αστυνομία δεν τα εφαρμόζει ή όταν τα εφαρμόσει αποδεικνύονται ανεπαρκή. Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, είπε ότι η Αστυνομία είναι ανίκανη και κάλεσε την ηγεσία της και τον υπουργό Δικαιοσύνης να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε ψες στην τηλεόραση του ΡΙΚ ότι τα επεισόδια προκάλεσε εσκεμμένα μικρή μερίδα οπαδών.

Απέρριψε επίσης ισχυρισμούς ότι στο χώρο των επεισοδίων δεν υπήρχαν αστυνομικοί, ενώ σε ότι αφορά τον αγώνα, είπε ότι τον αστυνόμευσαν συνολικά 380 μέλη της Δύναμης.

Keywords
Τυχαία Θέματα