Δύο μέτρα και δύο σταθμά για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

12:19 15/4/2015 - Πηγή: AEK365

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στο θέμα της τιμωρίας της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ από την ΟΧΕ, για όσα έγιναν στον τελικό του χάντμπολ, στην Πυλαία. Πάμε πρώτα στην είδηση της ημέρας: Όπως έγινε γνωστό η ΟΧΕ τιμώρησε την ΑΕΚ με

δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 20.000 ευρώ. Στην αντίπερα όχθη στον ΠΑΟΚ επιβλήθηκε ποινή... χάδι με πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ και έγγραφη επίπληξη!

Πρόκειται για μέγα σκάνδαλο μιας και όλη η Ελλάδα ήδη τι έγινε εκείνο το απόγευμα στην Πυλαία, με την Αστυνομία να έχει τεράστια ευθύνη για όσα έγιναν και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να προκαλούν ακόμα και τους λίγους ΑΕΚτζήδες που βρέθηκαν από το ξεκίνημα του αγώνα στο γήπεδο και πριν μπει η μεγαλύτερη μάζα του κόσμου μετά από 20 λεπτά από την έναρξη του τελικού.

Αφού, λοιπόν, στην αρχή προσπάθησαν από την Ομοσπονδία να κάνουν τον τελικό μόνο με οπαδούς του ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Αφού η ευθύνη ανήκει και στους οπαδούς των δύο ομάδων για όσα έλαβαν χώρα στο κλειστό. Αφού το γήπεδο τελικά εκκενώθηκε χάρη στην ανυποχώρητη στάση της διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, η ΟΧΕ επανέρχεται με νέα απίστευτη πρόκληση, τιμωρώντας ΜΟΝΟ την ΑΕΚ με αποκλεισμό της έδρας της!

Η προκλητική στάση λοιπόν, της ΟΧΕ απέναντι στην ΑΕΚ συνεχίζεται και φέτος... Θυμίζουμε πως πέρυσι η Ομοσπονδία για τον αγώνα με τον Διομήδη και σε ένα ματς που ευθύνη για όσα έγιναν (δακρυγόνο μέσα στο κλειστό!) έφερε η Αστυνομία, ισοπέδωσε οικονομικά την ΑΕΚ τιμωρώντας τη τόσο με ένα τεράστιο χρηματικό ποσό (άνω των 100.000 ευρώ) συν πολλές αγωνιστικές χωρίς την παρουσία του κόσμου της. Αυτή η τιμωρία ήταν η αρχή του κακού για την οικονομική εξαθλίωση του τμήματος. Και φέτος έρχεται αυτό: Να επιβληθεί μεγαλύτερη τιμωρία της ΑΕΚ αντί του ΠΑΟΚ!

Μετά και απ' αυτή την εξέλιξη το λιγότερο που μπορεί να κάνει πλέον ο υπεύθυνος χάντμπολ της ΑΕΚ, Κώστας Σταματιάδης, είναι να καταγγείλει την ΟΧΕ και να παραιτηθεί από τη θέση του γενικού γραμματέα στην Ομοσπονδία, την οποία και κατέχει.


Ακολουθεί η απόφαση της ΟΧΕ για την τιμωρία των δύο ομάδων:

1α) Αθλητικό Σωματείο «Α.Ε.Κ.», αναγνωρίζει ελαφρυντικό προγενέστερης καλής αθλητικής διαγωγής και επιβάλλει: α) την ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για δύο (2) αγωνιστικές ημέρες και πρόστιμο είκοσι χιλιάδων (20.000 €) ευρώ και β) έγγραφη επίπληξη για την προκληθείσα δυσφήμιση του αθλήματος.

β)Αθλητικό Σωματείου «Π.Α.Ο.Κ.», αναγνωρίζει ελαφρυντικό προγενέστερης καλής αθλητικής διαγωγής. Κατ' ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό τα παραπτώματα υπάγονται στο άρθρο 10 παρ.2 περ.i του πειθαρχικού κανονισμού της ο.χ.ε. και επιβάλλει: α) πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000 €) ευρώ και β) έγγραφη επίπληξη για την προκληθείσα δυσφήμιση του αθλήματος. (αριθμ. απόφασης 38/2015 ) Αριθμ. Αγώνα 15202101

Keywords
Τυχαία Θέματα