Δρυμωνάκος: Νιώθω γεμάτος

10:17 1/8/2012 - Πηγή: AEK365

Η παρουσία του Γιάννη Δρυμωνάκου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ολοκληρώθηκε με τον Έλληνα πρωταθλητή της κολύμβησης να κρεμάει το σκουφάκι του και να αποσύρεται από την ενεργό δράση, όπως είχε προαναγγείλει, με τον ίδιο να νιώθει γεμάτος από αυτά που έζησε και πέτυχε στην διάρκεια της καριέρας του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Δρυμωνάκος στην εφημερίδα "Sportday"

- Αυτό ήταν; Ό,τι είδαμε, είδαμε από εσένα (σ.σ. 4 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα πισίνας 50μ.) αποχωρείς;
"Πραγματικά δεν ξέρω τι μου γίνεται. Αυτό που σίγουρα θέλω είναι πλέον να αρχίσω να ασχολούμαι με τον τομέα που πήρα πτυχίο (σ.σ. τρεις μέρες πριν την αναχώρηση του για το Λονδίνο έμαθε ότι πέρασε και το τελευταίο μάθημα στα ΤΕΦΑΑ). Έχω ήδη στείλει βιογραφικά και πλέον πρέπει να αρχίσω να δουλεύω".
- Είπες όμως ότι αποχωρείς...
"Είναι μια δύσκολη απόφαση. Πλέον άλλες είναι οι προτεραιότητες. Σίγουρα θα κολυμπάω για εμένα, για την υγεία μου. Απλά δεν νομίζω ότι πλέον θα μπορέσω να συνεχίσω σε επίπεδο όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Άλλωστε θα είμαι 32 στο Ρίο, θα είμαι λίγο πιο μεγάλος".
- Νιώθεις πως πέτυχε ό,τι ήθελες στην κολύμβηση;
"Νιώθω γεμάτος. Σε γενικές γραμμές ναι, νιώθω ότι πέτυχα αυτά που ήθελα. Ξεκίνησα το ταξίδι μου στα 16 μου στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, όπου δεν είχα στόχο να πιάσω το όριο, απλά έγινε. Με... διάλεξε η κολύμβηση, παρά την διάλεξα εγώ. Αλλά πέρασα πολύ καλά σε γενικές γραμμές, με τις όμορφες και τις άσχημες στιγμές. Με τα πάνω και τα κάτω. Νιώθω όμως ότι δεν μπορώ να πετύχω κάτι καλύτερο. Ένας τελικός σε Ολυμπιακούς ή ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο είναι μάλλον ουτοπικό. Η 5η θέση που πήρα στο Παγκόσμιο του 2007 μάλλον ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσα να κάνω σε Παγκόσμιο".
- Πώς έζησες την εμπειρία στο Λονδίνο;
"Ήμουν αγχωμένος. Πολύ. Ο σημαντικότερος λόγος ήταν ότι ο τελευταίος μήνας της προετοιμασίας πέρασε πολύ δύσκολα. Είχα μια ίωση που με τράβηξε πίσω. Το θέμα ήταν ότι είχα βάλει πολύ ψηλάτον πήχη εγώ. Δεν ήταν ότι απλά ήθελα να κάνω κάτι στο πανελλήνιο ρεκόρ, ήθελα να το καταρρίψω".
- Στόχος, δηλαδή, ήταν ξεκάθαρα ο τελικός;
"Ακριβώς. Δεν ήταν Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα πήγαινα να πετύχω κάτι που έχω ξανακάνει. Να υπερασπιστώ, δηλαδή, ένα μετάλλιο. Ήταν Ολυμπιακοί, πήγαινα να κάνω κάτι που θα πετύχαινα για πρώτη φορά. Και με αντιπάλους όπως ο Φελπς και ο Τσεχ".

Keywords
Τυχαία Θέματα