Δραματική έκκληση σε Ζιντάν και Γκουαρντιόλα

12:20 15/11/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Ζαχίρ Μπελουνίς τον Ιούνιο του 2012 ξεκίνησε δικαστικό αγώνα κατά της ομάδας του, της Αλ Τζάις από το Κατάρ, για τα δεδουλευμένα του και από εκείνη την στιγμή δεν μπορεί να φύγει από την χώρα. Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε απόγνωση και απευθύνθηκε στον Ζινεντίν Ζιντάν και στον Πεπ Γκουαρντιόλα για να τους ζητήσει να τον βοηθήσουν να επιστρέψει στην πατρίδα του.
Ο Μπελουνίς δεν έχει την δυνατότητα να επιστρέψει στην Γαλλία

γιατί δεν του χορηγείται βίζα εξόδου και, όπως προβλέπεται από την νομοθεσία του Κατάρ, παραμένει στην ομάδα για το διάστημα που εργάζεται, ασχέτως αν δεν πληρώνεται, και δεν μπορεί να την εγκαταλείψει αν δεν δώσει άδεια η διοίκηση.
Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του προς τον Ζιντάν και τον Γκουαρντιόλα, ο Μπελουνίς αναφέρει: "Ξέρω ότι είστε πρεσβευτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 που θα διοργανωθεί στο Κατάρ αλλά πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν χιλιάδες παγιδευμένοι άνθρωποι εδώ. Σας ζητώ να χρησιμοποιήσετε την επιρροή σας για να γίνει γνωστό στον υπόλοιπο κόσμο τι συμβαίνει εδώ".
Μάλιστα, πριν λίγο καιρό ο ίδιος ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, συναντήθηκε με τον ποδοσφαιριστή στην γαλλική πρεσβεία στο Κατάρ αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα την στιγμή που η FIFA το μόνο που έκανε ήταν να καλέσει όλα τα μέλη της να σεβαστούν απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα και να προσθέσει πως δεν μπορεί να παρέμβει στο νομικό καθεστώς που ισχύει στο Κατάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα