Δωρίζει οικειοθελώς τα όργανά της σε όποιον έχει ανάγκη!

21:36 23/6/2014 - Πηγή: AEK365

Μια 47χρονη Βρετανίδα αποτελεί υπόδειγμα ανθρωπιάς καθώς προσφέρει σε συνανθρώπους της όσα όργανα δεν έχει απολύτως ανάγκη για την επιβίωσή της!

Έτσι, ήδη έχει χαρίσει το ένα νεφρό, 27 ωάρια και το μισό ήπαρ της σε ανθρώπους από τρεις ηπείρους, ενώ τώρα αναζητά δότη προκειμένου να του χαρίσει τον ένα της πνεύμονα!

«Είναι φανταστικό να μπορείς να δίνεις σε έναν άνθρωπο πίσω τη ζωή του», δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mirror η Σού Τζιανστεφάνι, που είναι μητέρα ενός 19χρονου αγοριού. «Προς το παρόν δεν μπορώ να χαρίσω τον πνεύμονά

μου στην πατρίδα μου, αλλά θα ήθελα να το κάνω», είπε.

Η 47χρονη, πρόσφερε το 2002 το ένα της νεφρό σε έναν 60χρονο Αμερικανό, βάζοντας ως μόνο όρο να της καλύψει τα εισιτήρια και τη διαμονή της. Όταν η ιστορία έγινε γνωστή επικοινώνησε μαζί της ένα άτεκνο ζευγάρι ζητώντας της ωάρια, έκκληση στην οποία ανταποκρίθηκε αμέσως.

Και στις δύο περιπτώσεις οι δωρεές έγιναν εκτός Βρετανίας καθώς ως το 2006 απαγορευόταν η αλτρουιστική δωρεά οργάνων (η προσφορά οργάνων σε ξένους), υπό τον φόβο της χρηματικής συναλλαγής ή του εκβιασμού.

Όταν η νομοθεσία άλλαξε, η Σου πρόσφερε το ήπαρ της σε ένα ετοιμοθάνατο αγοράκι το οποίο, όπως είπε η ίδια χωρίς να το γνωρίσει ποτέ, την ενημέρωσαν ότι σώθηκε και πάει καλά.

Η απόφαση της να αναζητήσει λήπτη σε όλο τον κόσμο για να δωρίσει τον πνεύμονα της περικλείει κινδύνους και αν γίνει, θα είναι η πρώτη τέτοια δωρεά παγκοσμίως. Η ίδια επιμένει στη δωρεά, λέγοντας, ότι έχει στο πλευρό της το σύζυγο της και τον γιό της που τη στηρίζουν στις αποφάσεις της.

Keywords
Τυχαία Θέματα