ΔΝΤ: Η Ελλάδα ήταν ο πιο κακός πελάτης που είχαμε εδώ και 70 χρόνια

12:27 18/3/2015 - Πηγή: AEK365

Σε συνομιλία που είχαν αξιωματούχοι του ΔΝΤ με ομολόγους τους της Ευρωζώνης, έλεγαν πως η Ελλάδα ήταν πιο κακός και σαφώς ο λιγότερο συνεργάσιμος πελάτης που είχαν ποτέ, από την ίδρυση του Ταμείου, εδώ και 70 χρόνια.
Τη συνομιλία πιστοποιούν στο Bloomberg δύο άνθρωποι που άκουσαν τη στιχομυθία και οι οποίοι δεν κατονομάζονται. Σε μια σύντομη και όχι ιδιαιτέρως

θετική τηλεδιάσκεψη την Τρίτη, οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της Κομισιόν κατηγόρησαν τους Έλληνες ότι δεν συνεργάζονται με τους θεσμούς και δεν προσαρμόζονται με τους όρους της συμφωνίας για την παράταση του ελληνικού προγράμματος.
Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, οι αξιωματούχοι του γερμανικού ΥΠΟΙΚ σημείωναν ότι η προσπάθεια να πείσουν την κυβέρνηση να καταρτίσει ένα αυστηρό πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής, ήταν σαν να καβαλούσαν ένα νεκρό άλογο, ενώ η ομάδα του ΔΝΤ χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση της Ελλάδας προς τους διεθνείς πιστωτές της. Πάντως, το γερμανικό ΥΠΟΙΚ δεν θέλησε να απαντήσει επισήμως σε αυτές τις φήμες.
Στο μεταξύ, η ανησυχία μεταξύ των αξιωματούχων και των αναλυτών μεγαλώνει και άπαντες σημειώνουν πως η δυστροπία του Τσίπρα μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο από το ευρώ - ειδικά όσο οι Έλληνες αρνούνται να λάβουν τα αναγκαία μέτρα που θα φέρουν και μεγαλύτερη οικονομική στήριξη. «Ο Τσίπρας εναποθέτει τις ελπίδες του στην επικείμενη συνάντηση με την Μέρκελ στις Βρυξέλλες, όπου έχει ως στόχο να καταλήξει σε μια συμφωνία που θα αντικαθιστά τα τεχνικά κλιμάκια. Ωστόσο, χωρίς περαιτέρω στήριξη, η ελληνική κυνβέρνηση μπορεί να ξεμείνει από μετρητά στο τέλος Μαρτίου. Εξ ου και οι Morgan Stanley, UniCredit και Fitch έχουν επισημάνει πως οι κίνδυνοι εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αυξάνονται, όσο παραμένει αταλάντευτη η προσέγγιση του Τσίπρας στις διαπραγματεύσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα