Διαμάχη στην ΕΡΤ για το ντοκιμαντέρ της Χούντας

18:12 8/7/2012 - Πηγή: AEK365

Μια μικρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ και τον σκηνοθέτη Φώτο Λαμπρινό.

Ο τελευταίος είχε δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ για την ΕΡΤ με τίτλο «Χούντα είναι θα περάσει;». Το εξαιρετικό ομολογουμένως ντοκιμαντέρ εκτεινόταν σε 13 ημίωρα επεισόδια, όμως χρειάστηκαν... 26 εβδομάδες για να προβληθούν όλα! Τα ντοκιμαντέρ ολοκληρώθηκαν στις 3 Ιουλίου με τον κ. Λαμπρινό να στέλνει μήνυμα διαμαρτυρίας σε δεκάδες ανθρώπους

της τηλεόρασης και των τεχνών, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του και επιτιθέμενος κατά του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ κ. Λ. Ταγματάρχη και της διευθύντριας προγράμματος κας Π. Μουρίκη.

«Απόψε στις 22.15' από τη ΝΕΤ μεταδίδεται το 13ο και τελευταίο (ΟΥΦ!) επεισόδιο της σειράς "Χούντα είναι. Θα περάσει;".

Τώρα, πως κατάφερε η ΕΡΤ μία σειρά 13 επεισοδίων να τη μεταδώσει σε 26 εβδομάδες, ρωτήστε τον Ταγματάρχη που διόρισε ο Χυτήρης Διευθύνοντα Σύμβουλο (είπαμε, επί Χούντας οι Συνταγματάρχες, επί Πασοκ ο Ταγματάρχης) και την κυρία που διόρισε ο ίδιος, ως διευθύντρια προγράμματος Πανδώρα Μουρίκη.

Οι δυό τους μετέτρεψαν την ΕΡΤ, κυριολεκτικά σε κουτί της Πανδώρας, απ'όπου βγαίνουν κάθε τόσο τέρατα και σημεία.

Εις άλλα με υγεία», αναφερόταν στο μήνυμα του κ. Λαμπρινού.

Σύντομα όμως ήρθε και η απάντηση του κ. Ταγματάρχη, επίσης οργισμένη, ο οποίος μάλιστα παρέθεσε αναλυτικά τις ημέρες και τους λόγους που αναβλήθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ!

«Κύριε Φώτο Λαμπρινέ,

Απορώ πώς, ενώ είχατε την «ευγένεια» να αποστείλετε την επιστολή σας σε 128 αποδέκτες, δεν είχατε το στοιχειώδες θάρρος να την αποστείλετε και σ' εμένα, που εντέλει απευθύνεται.

Αυτό βεβαίως θα μπορούσε να σας κάνει να πιστεύετε πως δεν θα σας απαντούσα. Σφάλετε.

Λοιπόν:

1. Η εκπομπή σας, η οποία προγραμματίστηκε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, εγκλωβίστηκε σε εξελίξεις ανεξάρτητες από τον προγραμματισμό της ΕΡΤ.

2. Συγκεκριμένα, απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ και μια μακρά προεκλογική περίοδος κατά την οποία οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ αποφασίζονται από τη διακομματική επιτροπή, επηρέασαν όλο τον προγραμματισμό των εκπομπών της ΕΡΤ.

3. Νομίζω πως ούτε οι απεργοί υπάλληλοι, ούτε τα κόμματα είχαν στόχο εσάς και την εκπομπή σας, πολλώ μάλλον η ΕΡΤ που σας πλήρωσε.

Κατανοώ την αγανάκτησή σας.

Δεν κατανοώ την επιστολή σας και το ύφος της που δεν συνάδει με το κύρος και την εξαιρετικά πολύτιμη και πανθομολογούμενη προσφορά σας στην έβδομη τέχνη.

Τουναντίον, παραπέμπει στο «χρονικό μιας επταετίας» το οποίο και προφανώς σας επηρέασε.

Εννοώ τη λάσπη, τη λοιδορία και κυρίως την «κουκούλα» όταν καταγγέλλετε χωρίς να σας «βλέπει» το θύμα.

Προς επίρρωσιν των παραπάνω ακολουθεί ο αναλυτικός προγραμματισμός της περιόδου μετάδοσης της εκπομπής.

Μετά ταύτα, τα σχόλια περιττεύουν και η αλήθεια μένει.

«Δοξόμπους».

Λάμπης Ταγματάρχης

Ακολουθεί ο προγραμματισμός και οι αναβολές:

1ο επεισόδιο: 20/12/

Keywords
Τυχαία Θέματα