Διαδηλώσεις σε εξέλιξη στο Σύνταγμα

18:05 11/11/2012 - Πηγή: AEK365

Συνεχίζεται από το μεσημέρι της Κυριακής, με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, η συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού -διαδικασία η οποία θα κορυφωθεί τα μεσάνυχτα με την ψηφοφορία στην Ολομέλεια, κατά την οποία η κυβέρνηση ελπίζει σε μία εικόνα η οποία θα αντισταθμίσει σε επίπεδο πολιτικών εντυπώσεων εκείνη των 153 «ναι» με τα οποία πέρασε την περασμένη Τετάρτη το τρίτο Μνημόνιο.

Την ίδια ώρα από τις 5 το απόγευμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν ξεκινήσει συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή ενάντια στις περικοπές. Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχει καλέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα ξεκίνησε συγκέντρωση στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ, ενώ στην Αμαλίας και Όθωνος θα συγκεντρωθούν τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων.

Περίπου 8.000 υπολογίζονται οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώ μόλις 2.000 οι διαδηλωτές που παίρνουν μέρος στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα.

Στη Βασ. Σοφίας είναι ήδη τοποθετημένος φράχτης, ενώ πίσω του υπάρχουν τέσσερις υδροφόρες της αστυνομίας έτοιμες να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση επεισοδίων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να βγούν έξω από το κτίριο, για να χαιρετίσουν τους διαδηλωτές.

Λόγω των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων, οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Πανεπιστήμιο θα παραμείνουν κλειστοί, για λόγους ασφαλείας, από τις 2 μετά το μεσημέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα