Δεν μασάει η Τσέλσι…

23:53 4/3/2015 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΜΠΕΡΝΛΙ: 2-0
Γήπεδο: Άνφιλντ

Παραμένει σε τροχιά τετράδας η Λίβερπουλ που επικράτησε με 2-0 της Μπέρνλι.

Με φόρα από τη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ θέλησε να μην μπει σε περιπέτειες κόντρα στη Μπέρνλι και στόχος ήταν να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τους τρεις βαθμούς. Ο Τζόρνταν Χέντερσον με καταπληκτικό, ευθύβολο σουτ στο 28' έκανε το 1-0, με τους Λαλάνα, Στέρλινγκ και Κουτίνιο να κάνουν... άνω - κάτω την άμυνα της ομάδας

του Σον Ντάικ και τους «κόκκινους» να δείχνουν ποιοι είναι το αφεντικό στο «Άνφιλντ». Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Στάριτζ έχασε τεράστια ευκαιρία από πάσα του Κουτίνιο, όμως ο Χίτον αρνήθηκε να παραβιαστεί για δεύτερη φορά η εστία του.

Ξεκινώντας και το δεύτερο μέρος με την ίδια ταχύτητα, η Λίβερπουλ κατάφερε να βάλει τις πιο στέρεες βάσεις για την κατάκτηση της νίκης, αφού στο 51ο λεπτό ο Ντάνιελ Στάριτζ σκόραρε για το 2-0 που τελείωνε ουσιαστικά το ματς. Ήταν λογικό οι ποδοσφαιριστές του Μπρένταν Ρότζερς να κατεβάσουν ταχύτητα έπειτα από το ασφαλές προβάδισμα που είχαν πλέον, όμως, όσο κι αν ήθελα να κάνουν... ακόμα πιο στενό το μαρκάρισμα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την πρώτη τετράδα, έμαθαν πως οι «κόκκινοι διάβολοι» τελικά επικράτησαν 1-0 της Νιούκαστλ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Τσαν, Σκρτελ, Λόβρεν, Στέρλινγκ (90' Λάμπερτ), Χέντερσον, Άλεν, Μορένο (73' Κ.Τουρέ), Λαλάνα, Στάριτζ (83' Τζόνσον), Κουτίνιο

ΜΠΕΡΝΛΙ: Χίτον, Τρίπιερ, Κιν, Σάκελ, Μι, Μπόιντ, Τζόουνς, Άρφιλντ, Κάιτλι (52' Γουάλας), Μπαρνς (66' Βόουκς), Ινγκς (90' Γιούτκεβιτς)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΤΣΕΛΣΙ: 0-1
Γήπεδο: Άμπτον Παρκ

Δεν καταλαβαίνει τίποτα η Τσέλσι που κέρδισε με 1-0 μέσα στη δύσκολη έδρα της Γουέστ Χαμ και παρέμεινε 5 βαθμούς μπροστά από τη Σίτι.

Η Τσέλσι μπορεί να μην ήταν καλύτερη από τη Γουέστ Χαμ, όμως είχε τον τρόπο να εκμεταλλευτεί μόλις τη δεύτερη καλή της στιγμή στο παιχνίδι για να πάρει το προβάδισμα. Έπειτα από την... προειδοποίηση με την προβολή του Ντιέγκο Κόστα στο 7' και αφού τα «σφυριά» πατούσαν πολύ καλύτερα στο γήπεδο, οι «μπλε» προηγήθηκαν με κεφαλιά του Αζάρ στο 22' έπειτα από γέμισμα του Ραμίρες για το 1-0. Οι γηπεδούχοι που σχετικά εύκολα έφταναν έξω από τα καρέ του Κουρτουά και έστελναν μπαλιές προς την εστία ώστε να δημιουργήσουν κινδύνους, λίγο έλειψε να απαντήσουν με τον Σακό στο 37', αλλά ο Βέλγος πορτιέρο απέκρουσε την κακή κεφαλιά του επιθετικού της Γουέστ Χαμ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ακόμα πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και αφού πρώτα ο Σακό δοκίμασε να απειλήσει στο 50' με γυριστό σουτ που έφυγε δίπλα από την εστία του Κουρτουά, τρία λεπτά αργότερα οι «μπλε», καίρια επέμβαση του Κουρτουά και απώλεια της φάσης από τον Νόλαν που θα σκόραρε σε κενή εστία. Η απάντηση από πλευράς Τσέλσι ήταν... ηχηρή, με τον Ραμίρες στο 56' να βλέπει το πλασέ του να σταματάει στο δοκάρι και στο 57', να αποκρούει ο Αντριάν την κεφαλιά του Βραζιλιάνου με τα πόδια. Όσο έπεφτε ο ρυθμός, τόσο περισσότερο ευνοούσε την ομάδα του Μουρίνιο η κατάσταση στο «Άπτον Παρκ» για να πάρει τελικά τη νίκη αντέχοντας και στις στιγμές πίεσης.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Τζένκινσον, Τόμκινς, Ριντ (8' Κόλινς), Κρέσγουελ, Κουγιατέ (87' Καρβάλιο), Νομπλ, Νόλαν, Ντάουνινγκ, Βαλένσια, Σακό

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας, Ζούμα, Ραμίρες, Όσκαρ (74' Γουίλιαν), Αζάρ (96' Ρεμί), Ντιέγκο Κόστα (93' Ντρογκμπά)

ΚΠΡ-ΑΡΣΕΝΑΛ: 1-2
Γήπεδο: Λόφτους Ρόουντ

Δείχνει να καθαρίζει την 3η θέση η Άρσεναλ που κέρδισε με 2-1 μέσα στην έδρα της ΚΠΡ.

Φανερά βελτιωμένη και με άκρως επιθετικό προσανατολισμό, η ΚΠΡ έβαλε δύσκολα στην Άρσεναλ. Ο Τσάρλι Όστιν βρέθηκε σε καλή βραδιά και έβαλε ... αρκετή δουλειά στον Ντέιβιντ Οσπίνα με τρεις - τέσσερις καλές στιγμές, στην καλύτερη εκ των οποίων πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά της εστίας, στο 38ο λεπτό. Οι «κανονιέρηδες» δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στην πίεση που τους ασκούταν και τις ευκαιρίες που δημιουργούσαν οι Ρέιντζερς, μένοντας κυρίως σε παθητικό ρόλο.

Με την έναρξη της επανάληψης και σε μια σπάνια ευκαιρία για την Άρσεναλ, ο Μεσούτ Εζίλ αστόχησε από... τρία μέτρα, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά υπό πίεση. Η βελτίωση της εικόνας της Άρσεναλ έκανε αρκετά πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι, με την ΚΠΡ να παραμένει επιθετική και το ματς να γίνεται ροντέο με συνεχείς επισκέψεις στις δύο εστίες. Το γκολ τελικά ήρθε στο 64' από την Άρσεναλ που πήρε το πολύ σημαντικό προβάδισμα! Από την κούρσα του Αλέξις από αριστερά και το γέμισμα στην περιοχή, ο Ζιρού βρήκε τη μπάλα στρωμένη έπειτα από κόντρα και κατάφερε να νικήσει τον Γκριν για το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ από τον δημιουργό του πρώτου, με ωραία προσπάθεια μπροστά από δύο αντιπάλους και σουτ που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα των Ρέιντζερς. Ο Όστιν απλά δικαιώθηκε για την επιμονή και τις προσπάθειές του στο 82' όταν με καταπληκτικό σουτ έγραψε το τελικό 2-1.

ΚΠΡ: Γκριν, Φέρλονγκ, Ονουόχα (45' Χιλ), Κόκερ, Γιάνγκ, Φίλιπς, Χένρι, Σάντρο (56' Κράνιτσαρ), Χόιλετ (73' Ίσλα), Όστιν, Ζαμόρα

ΆΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Γκάμπριελ (37' Κοσιελνί), Γκιμπς, Ροσίτσκι (87' Ράμσεϊ), Κοκλέν, Καθόρλα, Εζίλ (93' Γουέλμπεκ), Ζιρού, Σάντσες

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: 0-1
Γήπεδο: Σεντ Τζέιμς Παρκ

Τεράστιο διπλό με 1-0 πήρε η Γιουνάιτεντ από τη Νιούκαστλ και παρέμεινε στην 4η θέση.

Θετική διάθεση, ορισμένες λάθος μεταβιβάσεις και με τον Ντι Μαρία να ανεβάζει σιγά - σιγά ρυθμό στο παιχνίδι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στο «St. James' Park». Ο Ρούνεϊ, που ξανά βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης, δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά τον Κρουλ στο 26', ενώ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ο πορτιέρο της Νιούκαστλ είπε «όχι» σε κεφαλιά του Φελαϊνί. Οι «καρακάξες» διαμαρτυρήθηκαν έντονα και με το δίκιο τους όταν στο 28ο λεπτό, ο Σμόλινγκ ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ρεβεγέρ, όμως δεν πήρε το καταφανέστατο πέναλτι.

Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καταιγιστικός και πρώτη κινδύνευσε να δεχθεί γκολ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ο Ρεβεγιέρ είχε τεράστια ευκαιρία μπροστά από τον Ντε Χέα, όμως ο Ισπανός με σωστή έξοδο και τοποθέτηση του κορμιού του απομάκρυνε. Σαν να... ζήλεψε, ο Κρουλ πραγματοποίησε διπλή επέμβαση πρώτα σε προσπάθεια του Φελαϊνί κι έπειτα σε σουτ του Άσλεϊ Γιάνγκ! Στο 63' ήρθε η στιγμή που όλοι οι φίλοι της Νιούκαστλ περίμεναν, με τον Γιόνας Γκουτιέρεζ να επιστρέφει επιτέλους στη δράση έπειτα από την μάχη με τον καρκίνο και να παίρνει τη θέση του Ράιαν Τέιλορ. Ο ολόσωστος μέχρι το 89', Τιμ Κρουλ, έχασε την ψυχραιμία του και μαζί του, η Νιούκαστλ έχασε το παιχνίδι αφού ο Άσλεϊ Γιάνγκ εκμεταλλεύτηκε το λάθος για να σκοράρει και να διαμορφώσει το τελικό 1-0!

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Γιάνμαατ, Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Τέιλορ (65' Γκουτιέρεζ), Ομπερτάν, Αμπέντ, Σισοκό, Αμεόμπι (81' Γκουφράν), Ριβιέρ (59' Πέρεθ), Σισέ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Έβανς, Ρόχο (89' Κάρικ), Ερέρα, Μπλιντ, Ντι Μαρία (59' Γιανουζάι), Φελαϊνί (82' Μάτα), Γιάνγκ, Ρούνεϊ

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΣΟΥΟΝΣΙ: 3-2
Γήπεδο: Ουάτ ΧαρτΛέιν

Σε Ευρωπαϊκή τροχιά συνέχισε η Τότεναμ που επικράτησε με 3-2 της Σουόνσι.

H Τότεναμ όπως σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της έτσι και σε αυτό, μπήκε πολύ δυνατά και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 7ο λεπτό με τον Τσαντλί έπειτα από ωραία προσπάθεια του Ρόουζ.Ωστόσο δευτερόλεπτα μετά το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» πάγωσε όταν ο Γκομίς έπεσε ξαφνικά στο χορτάρι. Οι θεατές σίγησαν, οι παίκτες κάλεσαν άμεσα σε βοήθεια και ο Γάλλος αποχώρησε πάνω σε φορείο έχοντας πάντως τις αισθήσεις του με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα. Στο 21ο λεπτό η Σουόνσι κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Σίγκουρτσον έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ και στη συνέχεια της φάσης έγινε ξανά κάτοχός της τροφοδοτώντας τον Κι, ο οποίος νίκησε τον Γιορίς για το 1-1. Με τον Κέιν καλά κλεισμένο, η Τότεναμ δυσκολευόταν να βρει εύκολα διαδρόμους, δοκιμάζοντας τις περισσότερες φορές μακρινά σουτ με τους Τάουνσεντ και Έρικσεν κύριους εκφραστές.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο καλές στιγμές, μία για κάθε ομάδα. Αυτή όμως που βρήκε ξανά δίχτυα ήταν η Τότεναμ. Ο Μέισον στο 51ο λεπτό έγινε κάτοχος της μπάλας έπειτα από προσπάθεια του Έρικσεν, πλάσαρε ψύχραιμα τον Φαμπιάνσκι δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Η Σουόνσι προσπάθησε να αντιδράσει και στο 53΄έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Σιγκουρτσον όμως η Τότεναμ καθάρισε το ματς με τη συμπλήρωσε μιας ώρας αγώνα. Ο Τάουνσεντ επιβράβευσε την καλή του εμφάνιση με το 3ο τέρμα της ομάδας του σε μια εξαιρετική αντεπίθεση, βάζοντας ουσιαστικά τέλος και στις όποιες ελπίδες των φιλοξενούμενων για ένα θετικό αποτέλεσμα. Η Σουόνσι δεν κατάφερε ουσιαστικά να αντιδράσει στο τελευταίο ημίωρο με την Τότεναμ να φτάνει κοντά και σε 4ο τέρμα με τους Γουόκερ και Τσαντλί. Στο 89ο λεπτό πάντως ο Σίγκουρτσον κατάφερε να μειώσει στο τελικό 3-2 με τη Σουόνσι όμως να μην μπορεί να πετύχει κάτι παραπάνω στα τελευταία λεπτά

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Γουόκερ, Ντάιερ, Βερτόγχεν, Ρόουζ (Ντέιβις 77'), Μπενταλέμπ, Μέισον, Τάουνσεντ, Έρικσεν, Τσαντλί, Κέιν (Σολδάδο 75')

ΣΟΥΟΝΣΙ: Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Φερνάντεζ, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κι, Κορκ, Σίγκουρτσον, Σέλβι (Μοντέρο 72'), Ράουτλετζ, Γκομίς (Ολιβέιρα 11').

ΣΤΟΟΥΚ-ΕΒΕΡΤΟΝ: 2-0
Γήπεδο: Μπριτάνια

Ακόμη κι Ευρώπη βλέπει η Στόουκ που κέρδισε με 2-0 την Έβερτον.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 12ο λεπτό με τον Γκίμπσον να δοκιμάζει το σουτ από το ύψος της περιοχής όμως ο Μπέγκοβιτς μπλόκαρε την μπάλα. Η Στόουκ μόλις στο 17ο λεπτό αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει την πρώτη της αλλαγή με τον Κάμερον να περνάει στη θέση του Βόλσαϊντ όμως αυτό δεν την αποσυντόνισε αφού ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό. Ο Μπάρντλσεϊ έβγαλε τη σέντρα και ο Μόουζες με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Χάουαρντ για το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η Έβερτον θέλησε να ξεκινήσει επιθετικά όμως ο Λουκάκου δεν είχε βοήθειες από τον Νέισμιθ και η Στόουκ κατόρθωνε να κρατάει τα «ζαχαρωτά» εύκολα μακριά από την περιοχή της. Μάλιστα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απειλούσαν στις αντεπιθέσεις και έφτασαν κοντά στο 2ο γκολ στο 63ο και 66ο λεπτό. Οι αλλαγές του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ με τους Οσμαν και Κονέ δεν βοήθησαν την Έβερτον, η οποία είχε εμφανές πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας αλλά και στη δημιουργία φάσεων, δείχνοντας εγκλωβισμένη απέναντι στην Στόουκ. Οι γηπεδούχοι τελικά κατάφεραν να φτάσουν και σε ένα δεύτερο τέρμα. Στο 84ο ο Ντιούφ πήρε το «ριμπάουντ» έπειτα από σουτ του Αρναούτοβιτς στο δοκάρι και με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τους γηπεδούχους.

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Μπάρντσλεϊ, Βόλσαϊντ (Κάμερον 17'), Γουίλσον,. Πίετερς, Γουίλαν, Ενζόνζι, Γουόλτερς, Άνταμ (Αρναούτοβιτς 76'), Μόουζες, Κράουτς (Ντιούφ 63')

ΕΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Στόουνς, Γιαγκέλκα, Γκάρμπατ, ΜακΚάρθι, Γκίμπσον, Μπάρι (Οσμαν 59'), Λένον (Κονέ 59'), Λουκάκου, Νέισμιθ (Μιραλάς 82')

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.-ΛΕΣΤΕΡ: 2-0
Γήπεδο: Etihad

Έκανε το καθήκον της η Σίτι, κέρδισε με 1-0 τη Λέστερ αλλά δεν μπόρεσε να μειώσει κι άλλο τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μάντσεστερ Σίτι να πιάνει το 82% κατοχής μπάλας μόλις στο 11ο λεπτό όμως να μην μπορεί να διασπάσει την άμυνα της Λέστερ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί μάλιστα που έφτασαν μια ανάσα από το γκολ στο 25ο λεπτό με τον Κράμαρικ να μην μπορεί να νικήσει τον Χαρτ. Ο Τουρέ στο 36΄σπατάλησε τη δική του καλή ευκαιρία με τον Μπονί να είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο αλλά τη Σίτι να δείχνει μπλοκαρισμένη. Τη λύση τελικά έδωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Σίλβα. Ο Ισπανός μέσος δέχθηκε την ασίστ του Κολάροφ και δεν αστόχησε απέναντι στον Σβάρτσερ ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος ο Μπονί ξεκίνησε το ίδιο ευδιάθετος αλλά και το ίδιο άστοχος με τον Κράμαρικ να απειλεί εκ νέου τον Χαρτ στο 51ο λεπτό ενώ ο Σβάρτσερ απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Αγουέρο στο 56'. Το ματς διατήρησε το γρήγορο ρυθμό του και ο Βάρντι στο 60ο λεπτό έφτασε με προϋποθέσεις κοντά στο γκολ όμως η άμεση επέμβαση του Ντεμικέλις έσωσε την Σίτι από την ισοφάριση. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τη Λέστερ πάντως ήρθε στο 66ο λεπτό από... κόρνερ της Σίτι. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν ταχύτατα στην κόντρα επίθεση με τον Νούτζεντ να έρχεται φάτσα-κάρτα με το 1-1 αλλά να αστοχεί προ κενής εστίας. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να δείχνουν πιο απειλητικοί χάνοντας μια ακόμη ευκαιρία με τον Μαρέζ στο 73΄ωστόσο στα τελευταία λεπτά η Σίτι φάνηκε ψύχραιμη και έφτασε στη νίκη πετυχαίνοντας και ένα δεύτερο τέρμα. Ο Μίλνερ, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στη θέση του Μπονί διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 87ο λεπτό.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σανιά, Ντεμικέλις, Μανγκαλά, Κολάροφ, Νάβας, Φερνάντο, Γιάγια Τουρέ, Σίλβα (Λάμπαρντ 78'), Μπονί (Μίλνερ 71'), Αγουέρο (Τζέκο 84')

ΛΕΣΤΕΡ: Σβάρτσερ, Σίμπσον, Απσον, Χουτ, Μόργκαν, Κοντσέσκι (Νούτζεντ 56'), Μαρέζ (Ουγιόα 76'), Καμπιάσο, Σλουπ, Κράμαρικ (Βάρντι 57')

Keywords
Τυχαία Θέματα