Δεν είναι η ΑΕΚ το… μαύρο πρόβατο του πρωταθλήματος

11:44 10/8/2012 - Πηγή: AEK365
Με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, η ΕΕΑ έδωσε νέα προθεσμία μέχρι τις 21 Αυγούστου στις ΠΑΕ που δεν έχουν συμπληρώσει τους φακέλους τους για την εξασφάλιση της άδειας συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Τη δεδομένη στιγμή, μόνο πέντε ομάδες έχουν πάρει το ΟΚ της επιτροπής (Ολυμπιακός, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρ. και Ξάνθη), ενώ οι υπόλοιπες 11 έχουν εκκρεμότητες. Οι εν λόγω
ομάδες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Σε αυτές που τα προβλήματα του φακέλου τους είναι μικρά και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πάρουν την άδεια, σε αυτές που οι φάκελοί τους έχουν μεγαλύτερες ελλείψεις και βρίσκονται στον... αέρα και σε αυτές που πραγματικά είναι στο κόκκινό. Αν μπορεί αυτό να θεωρηθεί... παρήγορο, η ΑΕΚ δεν είναι στην τρίτη αλλά στη δεύτερη κατηγορία...
Στην κατηγορία των ομάδων με μικρές ελλείψεις στο φάκελο βρίσκονται οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Λεβαδειακός. Το πρόβλημά τους έγκειται στο γεγονός ότι προς το παρών δεν έχουν καταθέσει εγγυητική επιστολή. Κάτι που λογικά αναμένεται να κάνουν το επόμενο διάστημα και η «τιμωρία» με την οποία κινδυνεύουν στη χειρότερη των περιπτώσεων είναι πρόστιμο από 5.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ. Επίσης, μικροπρόβλημα έχει και η Βέροια, η οποία αντιμετώπισε ζήτημα με τον προϋπολογισμό που κατέθεσε στην ΕΕΑ, το οποίο αναμένεται να ξεπεραστεί.
Η ΑΕΚ βρίσκεται στην κατηγορία των πέντε ομάδων που δεν έχουν φορολογική ενημερότητα και σαφώς βρίσκονται σε πολύ πιο δύσκολη θέση, καθώς βάσει κανονισμού αν το ποσό που οφείλουν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ κινδυνεύουν με ποινές που ξεκινούν από αφαίρεση δέκα βαθμών και φτάνουν έως τον υποβιβασμό. Σε αυτό το γκρουπ μαζί με την ΑΕΚ βρίσκονται και οι Άρης, Πανιώνιος, ΟΦΗ και Πανθρακικός. Μάλιστα, η ΑΕΚ έχει ένα... πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων, καθώς είναι η μόνη από τις πέντε ομάδες (και η μόνη πλην της Βέροιας από το σύνολο των 11 που δεν έχουν πάρει ακόμη το πιστοποιητικό) που έχει καταθέσει εγγυητική επιστολή. Κάτι που είχε πετύχει έπειτα από τις κινήσεις που είχε κάνει ο Ανδρέας Δημητρέλος μέσω προσωπικών του επαφών.
Στη χειρότερη μοίρα όλων είναι η Κέρκυρα και ο Πλατανιάς. Η ομάδα του νησιού των Φαιάκων, αντιμετωπίζει πρόβλημα με την νομιμοποίηση της μετοχικής της σύνθεσης, ενώ ο Πλατανιάς φέρεται να μην έχει καταθέσει καν φάκελο(!!!) στην ΕΕΑ. Η ποινή με την οποία βρίσκονται αντιμέτωπες οι δύο ΠΑΕ είναι η αποβολή τους από όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι η ΕΕΑ, η Πολιτεία και η ΕΠΟ έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ΣΥΝΟΛΙΚΟ πρόβλημα, την επίδραση της οικονομικής κρίσης στο ποδόσφαιρο. Και η ΑΕΚ είναι μόνο ένα μέρος αυτού του προβλήματος και όχι το... μαύρο πρόβατο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα