Μοιράζει εκατομμύρια η UEFA

11:44 10/8/2012 - Πηγή: AEK365
Οι εποχές μπορεί να είναι δύσκολες, λόγω οικονομικής κρίσης, όχι όμως και για την UEFA η οποία σκοπεύει να μοιράσει πολλά εκατομμύρια ευρώ για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Συγκεκριμένα, σε 1.34 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται τα έσοδα από την διοργάνωση και τον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Όπως συμβαίνει από το 2009 από αυτό το ποσό, τα 55 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για τα πλέι οφ και έτσι κάθε ομάδα που θα συμμετάσχει σε αυτή την φάση, όπως ο Παναθηναϊκός,
θα βάλει στα ταμεία της 2.1 εκατομμύρια ευρώ.
Στις ομάδες θα μοιραστεί επίσης το 75% των συνολικών εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, δηλαδή 530 εκατομμύρια ευρώ ενώ το υπόλοιπο 25% θα μείνει στην UEFA προκειμένου η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να χρηματοδοτεί τις εθνικές ομοσπονδίες, τους συλλόγους και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Στα 500.7 εκατομμύρια ευρώ θα φτάσουν τα καθαρά έσοδα των ομάδων ως στάνταρ πριμ, δηλαδή για προκρίσεις, συμμετοχές σε αγώνες, νίκες και ισοπαλίες ενώ από το λεγόμενο market pool οι ομάδες θα μοιραστούν 409.6 εκατομμύρια ευρώ.
Οι 32 ομάδες που θα πάρουν μέρος στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ θα λάβουν μίνιμουμ 8.6 εκατομμύρια ευρώ ενώ η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο τον Μάιο στο Γουέμπλεϊ θα βάλει στα ταμεία της συνολικά 37.4 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από το market pool.
Κάθε νίκη πριμοδοτείται με ένα εκατομμύριο ευρώ και κάθε ισοπαλία με 500.000 ευρώ. Όσες ομάδες κερδίσουν την πρόκριση για την φάση των "16" θα λάβουν ως πριμ 3.5 εκατομμύρια ευρώ η κάθε μία, για πρόκριση στα προημιτελικά 3.9 εκατομμύρια ευρώ και για πρόκριση στα ημιτελικά 4.9 εκατομμύρια ευρώ.
Η ομάδα που θα πάρει το τρόπαιο θα εισπράξει ως πριμ 10.5 εκατομμύρια ευρώ ενώ η ηττημένη του τελικού θα εισπράξει 6.5 εκατομμύρια ευρώ.
Τσέλσι και Ατλέτικο Μαδρίτης θα διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με τον νικητή να εισπράττει 3 εκατομμύρια ευρώ και τον ηττημένο 2.2 εκατομμύρια ευρώ.
Κάθε πρωταθλήτρια ομάδα που δεν θα προκριθεί στους ομίλους του Champions League θα εισπράξει 200.000 ευρώ, ενώ οι ομάδες που δεν θα προκριθούν στους ομίλους θα εισπράξουν 140.000 ευρώ εφόσον έχουν ξεκινήσει την προσπάθειά τους στους τρεις πρώτους προκριματικούς γύρους της διοργάνωσης.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα