«Δέκα παιχνίδια έξω ο κάθε ρατσιστής»

13:28 13/4/2013 - Πηγή: AEK365

Τα κρούσματα ρατσιστικής επίθεσης σε ποδοσφαιρικούς αγώνες έχουν προβληματίσει την UEFA η οποία έχει προτείνει ποινή δέκα αγωνιστικών σε όποιον συμπεριφέρεται ρατσιστικά όπως αποκάλυψε ο Τζιάνι Ινφαντίνο.
Σε δηλώσεις του στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ο γενικός γραμματέας της UEFA τόνισε: "Η UEFA έχει πάντα την τάση να προσαρμόσει τα αντιρατσιστικά

μέτρα της στην σκληρότητα των έντονων κρουσμάτων που υπήρχαν κατά καιρούς. Οι ίδιες προθέσεις μας αποκτούν ενισχυμένο πνεύμα λόγω της γενικευμένης δύσκολης καθημερινότητας που υπάρχει σε πολλές χώρες της ηπείρου μας. Ποδόσφαιρο βλέπουν και το αγαπούν όλοι. Και το θέαμα στην εποχή μας όπως υποδεικνύει ο ρεαλισμός, λειτουργεί ως καταφύγιο ως μέσο εκτόνωσης της δύσκολης καθημερινότητας. Αυτό δεν μπορούμε ούτε να το αγνοήσουμε. Άρα, η καίρια παρέμβαση μας αυτή την εποχή εναντίον του ρατσισμού αποκτά πρόσθετη σημασία.
Η αρχική πρόταση προς την Εκτελεστική Επιτροπή είναι τιμωρία δέκα παιχνιδιών για κάθε μέλος ομάδας που υποπίπτει σε ρατσιστική συμπεριφορά ανεξάρτητα από την ιδιότητα του. Δέκα παιχνίδια έξω είτε είναι παίκτης, είτε είναι προπονητής είτε παράγοντας. Όσο για τους οργανωμένους οπαδούς, τα συνθήματα με ρατσιστικό περιεχόμενο θα οδηγούν αρχικά σε κλείσιμο της εξέδρας τους. Αρχικά! Γιατί η υποτροπή θα σημαίνει βαρύ πρόστιμο στην ομάδα και τιμωρία του γηπέδου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με άλλα λόγια, ποινή προς τους υπαίτιους αλλά και μήνυμα προς τις ομάδες".

Keywords
Τυχαία Θέματα