Δείχνουν πολλά τα εργομετρικά...

09:53 9/1/2013 - Πηγή: AEK365

Στα χέρια των Έβαλντ Λίνεν και των συνεργατών του είναι εδώ και λίγες ημέρες τα εργομετρικά αποτελέσματα των παικτών, που υποβλήθηκαν με την επιστροφή τους από τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Όπως διέρρευσε, τα καλύτερα εργομετρικά είχε ο Αντώνης Ρίκκα και ακολούθησαν οι Μιχάλης Τσαμουρλίδης και Παύλος Μετρόπουλος. Ο Ρίκα που ως τώρα δεν είχε χρόνο συμμετοχής στην ΑΕΚ και αμέσως μετά δύο παίκτες που δεν έκαναν προπονήσεις με την ομάδα γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα... Ο Ρίκκα για παράδειγμα είναι παίκτης που με τον Βαγγέλη Βλάχο πήρε

κάποια λεπτά συμμετοχής, ωστόσο με τον Λίνεν στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης τον είδαμε βασικό (και αρχηγό). Δηλαδή, το πρόγραμμά του όλη την εβδομάδα ήταν αυτό που ακολουθούσε στις προπονήσεις χωρίς να επιβαρυνθεί με αγώνες.
Η περίπτωση Τσαμουρλίδη είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτη. Ο αριστερός μπακ της ΑΕΚ έβγαλε την προετοιμασία, όμως εδώ και περίπου 3 μήνες έμεινε εκτός προπονήσεων λόγω επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε. Κι όμως, ένας παίκτης που είχε να προπονηθεί τόσο καιρό είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση από άλλους συμπαίκτες του που προπονούνται καθημερινά. Κάπου εδώ μπαίνει και η απορία για το γεγονός πως ήταν τόσο έτοιμος ο Τσαμουρλίδης και ο Λίνεν δεν τον 'έβαλε στην Τρίπολη αλλά προτίμησε να κάνει αριστερό μπακ ένα... σέντερ φορ.
Όσο για τον Μητρόπουλο; Το παιδί ήρθε από ομάδα που βρίσκεται μία κατηγορία κάτω από την ΑΕΚ και η φυσική του κατάσταση είναι καλύτερη από σχεδόν όλους τους συμπαίκτες του στην Ένωση... Και μάλιστα ο Μητρόπουλος ήταν και παροπλισμένος στο Αγρίνιο τους τελευταίους μήνες.
Στα αποτελέσματα των εργομετρικών παίζουν ρόλο φυσικά και οι φυσικές δυνάμεις ενός παίκτη... Ωστόσο θα περίμενε κανείς άλλοι παίκτες να είναι στην πρώτη τριάδα, αν το πρόγραμμα που ακολουθούσαν τόσο καιρό οι "βασικοί" ήταν το κατάλληλο για να αποδώσουν και να γίνουν πιο αθλητικοί. Ο Λίνεν πάντως τόνισε στην συνάντηση με Δημητρέλο και Μπρουσιανό πως η φυσική κατάσταση είναι... τέλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα