Δάμασε τα «λιοντάρια» η Ιταλία

02:56 15/6/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014-4ος ΟΜΙΛΟΣ-1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΓΓΛΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ: 1-2
Γήπεδο: Arena Amazonia

Τις πελατειακές της σχέσεις με την Αγγλία συνέχισε η Ιταλία, που έχει να χάσει από τα «τρία Λοντάρια» σε επίσημο ματς από τις 16/11/77. Οι «Ατζούρι» κέρδισαν με 2-1 την Αγγλία, πήραν προβάδισμα πρόκρισης κι έδειξαν ταυτόχρονα πολύ καλά στοιχεία.

Στ 4ο μόλις λεπτό ο

Στέρλινγκ έκανε όμορφη κίνηση στον άξονα και δυνατό σουτ, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ, ενώ στο 5' ο Σιρίγκου έδιωξε δύσκολα το σουτ του Χέντερσον έξω από την περιοχή. Στο 11ο λεπτό ο Γουέλμπεκ δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, όπως και η προσπάθεια του Τζόνσον στο 15', ενώ στο 19' ο Μαρκίζιο έκανε ξαφνικά το σουτ από μακριά, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Χαρτ, αλλά εκεί που πήγε υπήρχαν μόνο Άγγλοι παίκτες που καθάρισαν. Στο 23ο λεπτό οΜπαλοτέλι γύρισε και σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 24' ο Γουέλμπεκ έκανε τρομερή ενέργεια από δεξιά, έκανε και το γύρισμα, αλλά ο Μπαρτζάλι έκανε το τάκλιν, με την μπάλα να περνά λίγο έξω, πριν τη βρει ο Στάριτζ. Οι Άγγλοι είχαν μπλοκάρει σωστά τον Πίρλο, με την Ιταλία να προσπαθεί κυρίως από τα δεξιά να επιτεθεί, αλλά να μη βρίσκει λύσεις. Μετά το πρώτο ημίωρο η Ιταλία ανέβηκε και στο 32' ο Ντε Ρόσι έβγαλε κάθετα, ο Καντρέβα έκανε το γύρισμα με το κεφάλι αλλά ο Μπαλοτέλι πιέστηκε και δεν βρήκε με το κεφάλι σωστά, ενώ στο 34' βρήκε δίχτυα. Μετά από γύρισμα από δεξιά, ο Πίρλο άφησε καταπληκτικά κάτω από τα πόδια για τον Μαρκίζιο, που με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0. Η απάντηση όμως της Αγγλίας ήταν άμεση καθώς στο 37' ο Ρούνεϊ έκανε από αριστερά το γύρισμα και ο Στάριτζ με πλασέ από κοντά στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το 1-1. Η Ιταλία είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Αρχικά στ 45+1' ο Πίρλο έβγαλε πανέμορφα για τον Μπαλοτέλι, ο Χαρτ τον έκλεισε αλλά ο Μπαλοτέλι με μια φανταστική λόμπα τον κρέμασε, με τον Γιαγκέλκα να σώζει στη γραμμή. Ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Καντρέβα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Χαρτ.

Στο 48ο λεπτό ο Στάριτζ δοκίμασε από μακριά το πόδι του, αλλά ο Σιρίγκου έπεσε στη γωνία του κι έδιωξε και στο 50' η Ιταλία πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ. Ο Καντρέβα έκανε καταπληκτική ενέργεια και σέντρα από δεξιά και ο Μπαλοτέλι με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 2-1. Στο 60ο λεπτό τα σουτ του Στάριτζ πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 62' ο Ρούνεϊ βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το συρτό σουτ, αλλά η μπάλα έξυσε το δοκάρι της Ιταλίας. Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό και στο 63' ο Σιρίγκου είπε όχι σε όμορφο σουτ του Μπάρκλεϊ, ενώ στο 68' η προσπάθεια του Καντρέβα δεν βρήκε στόχο όπως και το σουτ του Τζόνσον στο 72'. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σιρίγκου έδιωξε δύσκολα την εκτέλεση φάουλ του Μπέινς, ενώ στο 85' ο Τζέραρντ εκτέλεσε νέο φάουλ αλλά δε βρήκε στόχο. Στις καθυστερήσεις ο Πίρλο έστειλε με τρομερό φάουλ την μπάλα στο δοκάρι του Χαρτ.

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Τζόνσον, Μπέινς, Κέιχιλ, Γιαγκέλκα, Χέντερσον (73' Γουίλσιρ), Τζέραρντ, Στέρλινγκ, Στάριτζ (79' Λαλάνα), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (61' Μπάρκλεϊ).

ΙΤΑΛΙΑ: Σιρίγκου, Νταρμιάν, Κιελίνι, Μπαρτζάλι, Παλέτα, Βεράτι (56' Μότα), Καντρέβα (79' Παρόλο), Ντε Ρόσι, Πίρλο, Μαρκίζιο, Μπαλοτέλι (72' Ιμόμπιλε)

Keywords
Τυχαία Θέματα