Χωρίς λεφτά στις 23 τέλος η ΑΕΚ!

11:52 16/2/2012 - Πηγή: AEK365

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Οι καμπάνες βαρούν ασταμάτητα και περιμένουμε να... ακουστούν. Οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ ακόμα να αποφασίσουν πόσα χρήματα θα βάλουν, πως θα μπουν και πότε. Και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης (16/2) η ΠΑΕ ΑΕΚ θα έχει στείλει στην Πειθαρχική της UEFA το υπόμνημα της απολογίας της, ως οφείλει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κάποιες μικρές διευθετήσεις απομένουν προκειμένου να «κλειδώσει». Η ουσία του υπομνήματος είναι δεδομένη πάντως και δεν αλλάζει:

Σύμφωνα με αυτό, η ΑΕΚ θα τονίζει στην απολογία της ότι μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα μπουν άμεσα πάνω από 5 εκατ. ευρώ - υπολογίζονται περίπου 7 εκατ. ευρώ. Χρήματα τα οποία θα δικαιολογούνται που θα πάνε, πως θα καταβληθούν και με χειροπιαστές αποδείξεις θα τονίζεται ότι θα καταβληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η UEFA όπως προείπαμε περιμένει από την ΠΑΕ ΑΕΚ ειλικρίνεια. Και ειλικρίνεια θα δει όταν το πλάνο που θα παρουσιάσει γραπτώς σήμερα η ΑΕΚ τεθεί σε εφαρμογή. Πώς θα γίνει αυτό; Απλό: με τους μετόχους να βάζουν τα χρήματα.

Σήμερα λοιπόν η ΑΕΚ στέλνει το υπόμνημα, όπου μεταξύ άλλων θα αναφέρει ότι προχωρά και διώχνει από πάνω της τον βραχνά της Morgan Stanley, ενώ αναμένει και τα χρήματα από την οικογένεια Ψωμιάδη. Όλα τα λεφτά είναι την επόμενη Πέμπτη στις 23 Φεβρουαρίου. Τότε ο Ανδρέας Δημητρέλος καλείται να έχει τα πάνω από 5 εκατ. ευρώ στα χέρια του, θα πάει στην UEFA εκ νέου και θα τα παρουσιάσει στην Πειθαρχική επιτροπή.

Είναι χαρακτηριστικό πως εφόσον οι μέτοχοι δεν δώσουν αυτά τα λεφτά, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το συγκεκριμένο ταξίδι να αναβληθεί (!) και η ΠΑΕ να σηκώσει τα χέρια ψηλά περιμένοντας την άμεση τιμωρία της από την UEFA, η οποία (και με το δίκιο της) θα νοιώθει για πολλοστή φορά προδομένη από τις υποσχέσεις που πήρε από την ΑΕΚ. Η τιμωρία γνωστή: Αποκλεισμός της ΑΕΚ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για μία σεζόν και υποβιβασμός στην επόμενη κατηγορία!

Κοντολογίς, η ΑΕΚ στέλνοντας το υπόμνημα και με τα όσα αναγράφονται μέσα σε αυτό δίνει διορία λίγων ακόμα ημερών στους μετόχους να κάνουν το χρέος τους. Στις 23 του μήνα η ΑΕΚ πρέπει να παραστεί στην UEFA με τα λεφτά στα χέρια... Αν δεν τα έχει... αντίο ζωή.

Keywords
Τυχαία Θέματα