Χονδροκούκης-Φιλάνδρα οι κορυφαίοι

19:47 24/4/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης (ΟΣΦΠ) και η Ελενα Φιλάνδρα (ΠΓΣ) αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές για τον μήνα Μάρτιο στην ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ που γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας (www.segas.gr).

Ο Χονδροκούκης

εντυπωσίασε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού της Κωνσταντινούπολης, όπου με άλμα στα 2,33 μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ύψος και έβαλε ξανά τη χώρα στον πίνακα των μεταλλίων μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Ο 23χρονος συγκέντρωσε το 69,7% των ψήφων των φίλων του στίβου που μετείχαν στη ψηφοφορία. Τη δεύτερη θέση στην ψηφοφορία πήρε ο Κώστας Μπανιώτης με 17,7%. Ο αθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής ήταν τέταρτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο ύψος με 2,31 μέτρα.

Η τριάδα έκλεισε με τον βαδιστή Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ (ΕΑΡ), ο οποίος μέσα σε μία εβδομάδα κατάφερε να πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τόσο στα 20χλμ. όσο και στα 50χλμ. Βάδην.

Από την διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης προήλθε η κορυφαία του μήνα και στις γυναίκες. Η Ελενα Φιλάνδρα αγωνίστηκε στον προκριματικό των 800 μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όπου τερμάτισε σε 2.02.67 και κατέλαβε την ένατη θέση στο σύνολο.

Η Φιλάνδρα αναδείχθηκε πρώτη με 42,9%. Δεύτερη στην προτίμηση των φίλων του στίβου ήταν η Δέσποινα Ζαπουνίδου (ΦΟ Αριδαίας) με 29,1%, η οποία με 1 ώρα 28.09 εξασφάλισε το υψηλό όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 20χλμ.βάδην.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν η τρίτη υποψήφια και συγκέντρωσε 28,1%. Η αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης κατέκτησε στο επί κοντώ το χάλκινο μετάλλιο στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα