Χιόνισε στη Σαντορίνη, δεύτερη φορά μέσα στη δεκαετία

09:12 7/1/2015 - Πηγή: AEK365

Χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες είναι το σκηνικό του καιρού και στις Κυκλάδες. Τα νησιά ντύθηκαν στα λευκά και σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά στο ορεινό οδικό δίκτυο, παρουσιάστηκαν μικροπροβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και στις μετακινήσεις.
Στην Πάρο, ο Αγιασμός των υδάτων γιορτάστηκε κυρίως σε κλειστούς χώρους λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησί, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Οι κορυφές των λόφων άσπρισαν ενώ από το μεσημέρι χιόνισε με ένταση ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Ο Αγιασμός των υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα έγινε στη Νάουσα με χιονόπτωση
ενώ δεν υπήρξαν κολυμβητές να βουτήξουν για να πιάσουν στον σταυρό.


Σύρος: Με χαλάζι και τσουχτερό κρύο εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια

Με κακοκαιρία γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και στη Σύρο. Παρά το τσουχτερό κρύο, αρκετοί ήταν οι παράτολμοι συριανοί κολυμβητές που έπεσαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Ερμούπολης δίνοντας "μάχη" για να πιάσουν το σταυρό.

Αστυνομία και Πυροσβεστική βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω της μεγάλης ολισθηρότητας του οδοστρώματος βόρεια της Σύρου, όπου οι δρόμοι έχουν καλυφθεί με χιόνια.Αυξημένη προσοχή απαιτείται σε όσους οδηγούς έχουν σκοπό να δουν από κοντά το σπάνιο αυτό καιρικό φαινόμενο για τη Σύρο.

Στην Απάνω Μεριά, αποκλείστηκαν αρκετά Ι.Χ οχήματα.Το πρόβλημα επιδεινώθηκε αφού πολλοί οδηγοί δεν είχαν τοποθετήσει στα αυτοκίνητά τους αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες μετέτρεψαν το χιόνι σε πάγο, κάνοντας την κυκλοφορία αδύνατη.

Στα λευκά η Νάξος!

Στα λευκά ντύθηκε και η Νάξος. Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να παίξουν με το χιόνι και να απαθανατίσουν τους χιονισμένους οικισμούς και τους επαρχιακούς και δημοτικούς δρόμους.

Δεν έλειψαν και τα προβλήματα, όμως η Πυροσβεστική που ήταν επί ποδός έσπευσε σε κάθε περίπτωση για βοήθεια. Για σήμερα, Τετάρτη, προβλέπεται νέα πτώση της θερμοκρασίας. Εξασθένιση των φαινομένων θα υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι θα παραμείνουν στα 5-7 μποφόρ.

Χιόνισε για δεύτερη φορά μέσα στη δεκαετία και στη Σαντορίνη!

Στα λευκά ντύθηκε για δεύτερη φορά μέσα στη δεκαετία και η Σαντορίνη. Ο τσουχτερός βοριάς, είχε αρχίσει από τη νύχτα, αλλά τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τρίτης χιόνισε στο νησό.

Στα ψηλότερα μέρη του νησιού, οι χιονονιφάδες, έπεφταν αδιάκοπα και κάμποση ώρα μετά, οι πλαγιές του προφήτη Ηλία, καλύφθηκαν με χιόνι.

Το κρύο πάντως δριμύ, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και όσοι ξεπόρτισαν για τα Θεοφάνεια, ήταν βαριά ντυμένοι. Εκτός από τους θαρραλεόυς που έπεσαν να πιάσουν το σταυρό στην παγωμένη θάλασσα.

Πηγή: parianostypos, naxos-news.gr, cyclades24.gr, santonews.com

Keywords
Τυχαία Θέματα