Χιλιάδες Ρώσοι στους δρόμους

19:36 24/12/2011 - Πηγή: AEK365

Για δεύτερη φορά οι πολίτες της Ρωσίας μια μέρα πριν τα Χριστούγεννα κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά του Βλαντιμιρ Πούτιν.

Οι πολίτες της Μόσχας και άλλων πόλεων της Ρωσίας διαμαρτύρονται για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου, καταγγέλλοντας φαινόμενα νοθείας και εντείνοντας την πίεση στον Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές.

Η αστυνομία

εκτιμά τον αριθμό των διαδηλωτών, μόνο στη Λεωφόρο Ζαχάροφ στη Μόσχα, τουλάχιστον στις 28.000 ενώ οι διαδηλωτές κάνουν λόγο ακόμη και για πλήθος 120.000. Δεκάδες οχήματα της αστυνομίας παρατάχθηκαν στον περιφερειακό της Μόσχας και μπλόκαραν τους δρόμους προς το σημείο της διαδήλωσης, αλλά δεν παρενέβησαν στην ίδια την πορεία.

Ανάμεσα στα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν το κάλεσμα για «Μία Ρωσία χωρίς τον Πούτιν». Αρκετοί διαδηλωτές μάλιστα, μετά το σχόλιο του Ρώσου πρωθυπουργού πως είχε περάσει τις λευκές κορδέλες που φορούσαν στο λαιμό τους στην προηγούμενη διαδήλωση της 10ης Δεκεμβρίου για προφυλακτικά, κρατούσαν αυτή τη φορά μπαλόνια που έφτιαξαν έχοντας όντως φουσκώσει προφυλακτικά.

Ο συγγραφέας Μπόρις Ακούνιν ήταν από τους πρώτους που μίλησε στο πλήθος. «Θέλετε ο Πούτιν να είναι και πάλι πρόεδρός μας;» ρώτησε τους διαδηλωτές, οι οποίοι φώναξαν «Όχι!».
Στη διαδήλωση συμμετείχε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κούντριν, ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή νέων εκλογών.

Οι διαδηλωτές ζητούν την επανάληψη των εκλογών που κέρδισε η Ενωμένη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν και επιμένουν ότι οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δεν αρκούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα