Επιστροφή με γκολ για Φαν Πέρσι...

17:38 28/4/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 35η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΣΕΛΣΙ- ΣΟΥΟΝΣΙ: 2-0
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Μπορεί να μην βρέθηκε στο αρχικό σχήμα και να πέρασε «αναγκαστικά» στον αγωνιστικό χώρο, λόγω του τραυματισμού του Ραμίρες, ο Φρανκ Λάμπαρντ ωστόσο φρόντισε να... καθαρίσει για την Τσέλσι, οδηγώντας τους «μπλε» στο 2-0 επί της Σουόνσι και στην εδραίωσή τους στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο έμπειρος χαφ αντικατάστησε στο 24ο λεπτό τον Ραμίρες, που αποχώρησε

με μυϊκό πρόβλημα, και ήταν αυτός που «σέρβιρε» το 1-0 στον Όσκαρ στο 44', ενώ τρία λεπτά αργότερα ευστόχησε από τα 11 βήματα για το τελικό 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Τα 201 γκολ με την φανέλα των «μπλε» έφτασε ο Άγγλος χαφ, που χρειάζεται ακόμα ένα για να «πιάσει» στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών της ομάδας τον Μπόμπι Τάμπλινγκ.
Με αυτήν, τη νίκη η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ έφτασε τους 65 βαθμούς σε 34 ματς και πέρασε-προσωρινά-στην 3η θέση του πίνακα, μπροστά από την Άρσεναλ και στο +3 από την 5η Τότεναμ.
Στους 42 και την 8η θέση παρέμειναν οι «κύκνοι».

Για πρώτη φορά μετά το επεισόδιο με τον Μίκελ, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ «σφύριξε» ματς των Λονδρέζων.
Χωρίς τη σπουδαία φάση κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με την Τσέλσι να είναι αυτή που απείλησε πρώτη, με το μακρινό σουτ του Ντεμπά Μπα στο 17'. Η Σουόνσι «απάντησε» στις ευκαιρίες πέντε λεπτά αργότερα, με τον Μίτσου μετά από ωραία σέντρα του Ρούτλετζ. Στα μισά του πρώτου μέρους, οι «μπλε» αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε αναγκαστική αλλαγή λόγω του τραυματισμού του Ραμίρες.
Ο Φρανκ Λάμπαρντ ήταν αυτός που πήρε τη θέση του Βραζιλιάνου στον αγωνιστικό χώρο, αλλάζοντας τη ροή του ματς. Ο έμπειρος Άγγλος χαφ, ήταν αυτός που έκανε την ασίστ στον Όσκαρ, για το 1-0 στο 44' και εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Μάτα στις καθυστερήσεις, έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

Πολύ καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι με την έναρξη του δεύτερου μέρους, με τη Σουόνσι να ψάχνει το γκολ που θα την «ξαναέβαζε» στο παιχνίδι και την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ να συνεχίζει να απειλεί, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Ντεμπά Μπα. Η ώρα περνούσε, οι αλλαγές του Μίκαελ Λάουντρουπ όμως δεν κατάφεραν να διαφοροποιήσουν κάτι στο ματς, με το 2-0 να μένει τελικά μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος για πρώτη φορά μετά την «υπόθεση Μίκελ», σφύριξε παιχνίδι της Τσέλσι.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Τέρι, Κέιχιλ, Κόουλ, Ραμίρες (24' Λάμπαρντ), Λουίζ, Όσκαρ, Μάτα, Αζάρ, Μπα

ΣΟΥΟΝΣΙ: Βορμ, Ράνχελ, Τσίκο Φλόρες, Γουίλιαμς, Ντέιβις (81' Τέιλορ), Μπρίτον (69' Σέχτερ), Κι, Ντε Γκούζμαν, Ρούτλετζ, Μίτσου, Ερνάντες

ΡΕΝΤΙΝΓΚ- ΚΠΡ: 0-0
Γήπεδο: Μαντέτσκι

Το αντίο είναι πάντα πικρό και οι ΚΠΡ και Ρέντινγκ, το είπαν το μεσημέρι της Κυριακής. Το τελικό 0-0 στη μεταξύ τους αναμέτρηση της 35ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, τις ρίχνει και τις δύο μαθηματικά στην Τσάμπιονσιπ.

Χωρίς να δείξουν ότι μπορούσαν να το παλέψουν, χωρίς δυνάμεις και χωρίς διάθεση να κυνηγήσουν την ελπίδα που συνήθως πεθαίνει τελευταία, οι δύο ομάδες αποχαιρέτησαν την Πρέμιερ Λιγκ.

Μπορεί η απόστασή τους από τη 17η Άστον Βίλα να είναι στους 9 βαθμούς, αλλά από τη στιγμή που οι «χωριάτες» αγωνίζονται με τη Γουίγκαν στην τελευταία «στροφή» του πρωταθλήματος (ούτως ή άλλως μια από τις δύο ομάδες θα πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό) κουνούν από σήμερα μαντήλι...

Ένα δοκάρι στο 12ο λεπτό από κεφαλιά του Γκρανέρο η μοναδική καλή ευκαιρία της αναμέτρησης στο «Μαντέσκι».

Η αναρχία στο παιχνίδι των δύο ομάδων, οι άμυνες που μπορούσαν να ανοίξουν ανά πάσα ώρα και στιγμή και τα πολλά λάθη, αντικατόπτριζαν με τον πλέον εμφανή τρόπο γιατί η ΚΠΡ και η Ρέντινγκ βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας της ΚΠΡ. Οι Ρέιντζερς ξεκίνησαν λίγο πιο επιθετικά στην αναμέτρηση, ο Γκρανέρο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στο 12ο λεπτό και οι «royals» άρχισαν να ανεβαίνουν μετά το 20λεπτο. Με κάποιες σέντρες έστειλαν τη μπάλα στα καρέ του Γκριν, που ευτυχώς για αυτόν, είδε τον Μποσίνγκουα να σώζει πάνω στη γραμμή στο 36', έπειτα από γέμισμα που έγινε με κεφαλιά και αποτυχία του Πογκρέμπνιακ να φτάσει τη μπάλα για να την σπρώξει στα δίχτυα.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο πιο πολύ απογοητεύονταν οι οπαδοί των δύο ομάδων που έβλεπαν τους ποδοσφαιριστές ανήμπορους να κάνουν το κάτι παραπάνω για να δώσουν ενδιαφέρον στο παιχνίδι και να βοηθήσουν στο στόχο της κατάκτησης των τριών βαθμών.Ο Πάβελ Πογκρέμπνιακ πήρε ορισμένες προσπάθειες για τη Ρέντινγκ και στο 62ο λεπτό με πολύ ωραίο σουτ, έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από τα δοκάρια του Γκριν. Στο 80', ο Λε Φοντρ με κεφαλιά από καλή θέση δεν στόχευσε καθόλου καλά και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το ματς στο «Μαντέσκι». Με δάκρυα και ιδρώτα...

ΡΕΝΤΙΝΓΚ: ΜακΚάρθι, Γκάντερ, Μαριάπα, Μόρισον, Κέλι (76' Χαρτ), Κάρακαν, ΜακΆναφ, Γκάθρι, Πογκρέμπνιακ, ΜακΚλίρι (64' Λε Φοντρ), Μπλάκμαν (55' Ρόμπσον - Κανού)

ΚΠΡ: Γκριν, Τραορέ, Χιλ, Ονουόχα, Μποσίνγκουα (73' Φάμπιο), Τααράμπτ (68' Χόιλετ), Γκρανέρο, Τζίνας, Εμπιά (89' Μακί), Ρεμί, Μπόθροϊντ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα