«Χαρίζουμε τον ΠΑΟ και φεύγουμε»

10:25 25/10/2011 - Πηγή: AEK365

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου παρέμεινε στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός καθώς δεν βρήκε αγοραστή το καλοκαίρι αλλά με την λήξη της σεζόν θα αποχωρήσει οριστικά όπως αποκάλυψε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Μάλιστα υπογράμμισε πως

αυτός και ο αδελφός του δεν θα πουλήσουν αλλά θα χαρίσουν τις μετοχές στον ενδιαφερόμενο που θα εμφανιστεί. Επίσης έκανε λόγο για "Παναθηναϊκάρες" που έστριψαν όταν ρωτήθηκε για ενδιαφέρον από την Ελλάδα. Επιπλέον τάχθηκε υπέρ στο να δοθεί η ΠΑΕ στον πρίγκιπα και να μην προχωρήσουν οι συζητήσεις με την "Arboris Capital".

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Sportday", ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μίλησε για
Την απόφαση της οικογένειας να αποχωρήσει: "Η απόφαση μας να εγκαταλείψουμε τον ελληνικό αθλητισμό το επόμενο καλοκαίρι είναι οριστική και αμετάκλητη. Και αυτή την φορά δεν θα αλλάξει. Μακάρι στο μεσοδιάστημα να βρεθεί κάποιος, όχι για να πουλήσουμε την ΚΑΕ, αλλά για να του την χαρίσουμε".
Την παραμονή της οικογένειας στην ΚΑΕ το περασμένο καλοκαίρι: "Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν αμετάκλητοι το καλοκαίρι για να φύγουμε. Όταν όμως διαπιστώσαμε πως δεν υπήρχε, επι της ουσίας, υποψήφιος αγοραστής, που να θέλει να αναλάβει την ΚΑΕ, η παραμονή μας ήταν μονόδρομος. Γιατί αν αποχωρούσαμε, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να διαλυθεί και αυτό ήταν κάτι που φυσικά δεν θέλαμε. Το κάναμε, όχι μόνο επειδή μας παρακάλεσαν όλοι οι παράγοντες, αλλά επειδή αγαπάμε τον Παναθηναϊκό. Δεν θέλαμε να τον αφήσουμε μόνο του. Αυτό το πράγμα όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ούτε μπορώ να φανταστώ, πόσω μάλλον να σκεφτώ, ότι την επόμενη χρονιά θα παραμείνουμε στον Παναθηναϊκό".
Τους ενδιαφερόμενους που παρουσιάστηκαν: "Η εταιρεία του κυρίου Γκαλατιότο είναι εξειδικευμένη για να κάνει τις μεγαλύτερες αγοραπωλησίες στο κόσμο. Υπήρξε κάποιος που όταν είδε τα νούμερα, αποχώρησε. Δεν μάθαμε το όνομα το. Είδαν ότι τα δικά τους οικονομικά μεγέθη ήταν μικρά σε σχέση με αυτά του Παναθηναϊκού και εγκαταλείφθηκε αυτή η περίπτωση. Από την Ελλάδα δυστυχώς δεν υπήρξε κανείς. Οι λεγόμενοι... Παναθηναϊκάρες έστριψαν. Ρόδα μυρωμένα, που λένε".
Το φετινό μπάτζετ της ΚΑΕ: "Και πάλι μπορεί να φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Μπορεί να υπερβεί τα 23 εκατομμύρια ευρώ. Καταλαβαίνετε ότι, όταν ο Παναθηναϊκός έχει τέτοιο μπατζετ και οι άλλες ομάδες έχουν μερικές χιλιάδες, υπάρχει χαώδης διαφορά. Και τα οικονομικά μεγέθη είναι ενδεικτικά της αγωνιστικής διαφοράς. Στην Ελλάδα υπάρχουν δυο σωματεία, εμείς και ο Ολυμπιακός, και μετά το... χάος. Και αυτό είναι λυπηρό. Θλίβομαι ειλικρινά με κάποιες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα ότι η ομάδα του Άρη ήρθε στην Αθήνα με λεωφορείο. Δεν είναι δυνατόν ένας τόσο ιστορικός σύλλογος, με την αίγλη που έχει ο Άρης και τις διακρίσεις που έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό να φτάνει σε αυτό το σημείο. Είναι πολύ άσχημο όχι μόνο για την ομάδα, αλλά για το άθλημα που αγαπάμε, για το άθλημα που πονάμε".
Το ενδιαφέρον του Αλ Σαούντ για την ΠΑΕ και την"Arboris Capital": "Εμμένω στην θέση που είχα διατυπώσει και την προηγούμενη φορά που ε

Keywords
Τυχαία Θέματα