Πηλαδάκης: Δεν με γουστάρουν

09:35 25/10/2011 - Πηγή: AEK365

Μικροπολιτικά συμφέροντα ήταν αυτά που οδήγησαν, κατά τον Κώστα Πηλαδάκη, την Super League να αποφασίσει την συμμετοχή 16 ομάδων στο πρωτάθλημα παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για πρωτάθλημα 18 ομάδων. Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, που είχε στηρίξει την πρόταση για 18 ομάδες, υποστήριξε πως τα μέλη της Super League

άλλαξαν απόφαση γιατί, όπως είπε, δεν τον γουστάρουν.

Αναλυτικά μέρος των δηλώσεων του Πηλαδάκη στην εφημερίδα "Sportday"

Τι ακριβώς συνέβη την Παρασκευή στο συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας;

"Κάποιοι συνάδελφοι από άλλες ομάδες, που την περασμένη Τρίτη τοποθετήθηκαν με Α' τρόπο, ύστερα από τρεις μέρες μάλλον το ξανασκέφτηκαν και τοποθετήθηκαν εντελώς διαφορετικά. Η απόφαση και το τι ακριβώς συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο ήταν γραμμένα στα πρακτικά. Οι άνθρωποι που εξουσιοδοτήθηκαν, οι κ. Μώραλης, Κομνηνός και Χριστοβασίλης, πήγαν και συζήτησαν με την ΕΠΟ και εξασφάλισαν μια καταρχήν συγκατάθεση σε συγκεκριμένα θέματα. Στο συμβούλιο της Λίγκας, όμως τρεις μέρες μετά ο καθένας κοιταζόταν με τον άλλο και δεν ήξερε τι να πει, για να μην το προχωρήσουμε".

Για ποιο λόγο άλλαξαν άποψη, λοιπόν;

"Κατά την δική μου εκτίμηση, τα μικροπολιτικά συμφέροντα μπαίνουν πάνω από το καλό του ποδοσφαίρου. Όσοι ξεκίνησαν τις διαφωνίες, παρουσία μου τουλάχιστον, γιατί εμείς αποχωρήσαμε πριν το τέλος του συμβουλίου, όλοι αυτοί παροτρύνονται από καθαρά μικροπολιτικό και προσωπικό συμφέρον. Πολύ απλά δεν θέλουν ένα σοβαρό ανταγωνιστή όπως είναι η Λάρισα και κάποιοι ίσως να βάζουν και την εμπάθεια και ό,τι άλλο προσωπικό, εγωιστικό στοιχείο έχουν. Θεωρώ υποκρισία όλες αυτές τις επιχειρηματολογίες του... δεν κατάλαβα ότι η αλλαγή αυτή θα ήταν μόνο προσωρινή. Το είχαν καταλάβει 100%, αποτυπώθηκε στα πρακτικά της Σούπερ Λίγκας και αυτή ήταν η εξουσιοδότηση που δόθηκε στους εκπροσώπους της".

Θεωρείτε ότι είχαν πρόβλημα με τη Λάρισα ή με εσάς προσωπικά;

"Και τα δυο. Υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που δεν με γουστάρουν προσωπικά. Αυτά που δηλώνουν δεξιά και αριστερά, για τον Κώστα και τον Κώστα, θεωρώ πως λέγονται για το θεαθήναι. Τώρα, αν τους έχει ενοχλήσει η πορεία μας ή το ότι κάναμε ένα γήπεδο, δεν το ξέρω. Για αυτό θα πρέπει να ρωτηθούν οι ίδιοι. Βάζουν κάποιοι τα προσωπικά τους πάνω από το ποδόσφαιρο. Εγώ, στην προεδρία μου στην Λίγκα, δεν το έκανα. Το απέδειξα βάζοντας την ομάδα μου στην ίδια κατηγορία με ομάδες που δεν είχαν ούτε την εμπορική αξία της ΑΕΛ ούτε τη δυναμική της. Όταν έχω περάσει από τα κοινά και έχω αποδείξει πως δεν προασπίζομαι το προσωπικό μου συμφέρον, ήλπιζα και περίμενα να κάνουν και οι άλλοι το ίδιο".

Πώς είναι η οικονομική κατάσταση της Λάρισας αυτή τη στιγμή;

"Οι ομάδες της Β' Εθνικής δεν ισοσκελίζουν έσοδα με έξοδα. Κάποιος καλύπτει τη διαφορά και τα χρέη που υπάρχουν. Έχετε όμως την εντύπωση πως όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας έχουν πληρωμένους όλους τους παίκτες; Ο ΟΦΗ γιατί δεν έχει πάρει πιστοποιητικό; Έχω κι άλλα παραδείγματα. Όλες οι ομάδες έχουν εκκρεμότητες. Το ίδ

Keywords
Τυχαία Θέματα