Χάος στους δρόμους της Βραζιλίας (ΦΩΤΟ+VIDEO)

12:58 16/5/2014 - Πηγή: AEK365


Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινάει η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία και στους δρόμους της χώρας, ιδιαίτερα σε εκείνους έξω από τα γήπεδα που θα φιλοξενηθούν αγώνες, η κατάσταση είναι τεταμένη με χιλιάδες διαδηλωτές να τάσσονται κατά της διοργάνωσης και των μεγάλων ποσών που ξοδεύονται.
Την Πέμπτη υπήρξε μεγάλη ένταση με τα ΜΑΤ, στην προσπάθεια να ηρεμήσουν την κατάσταση, να χρησιμοποιούν δακρυγόνα.
Οι διαδηλωτές

διαμαρτύρονται γιατί τα ποσά που ξοδεύτηκαν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ανάληψης της διοργάνωσης δεν ξοδεύτηκαν σε κοινωνικά προγράμματα και προγράμματα στέγασης.
Μερίδα διαδηλωτών δεν δίστασε να τα βάλει και με τον Πελέ χαρακτηρίζοντας τον όχι "ποδοσφαιριστή του αιώνα" αλλά "προδότη του αιώνα".
Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Βραζιλίας υπογράμμισε πως οι διαδηλώσεις δεν είχαν καμία σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Άλντο Ρεμπέλο, δήλωσε: "Από αυτά που έχω δει υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα από τους εργάτες. Δεν έχω δει κάτι που να σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο".
Ο πρόεδρος του εργατικού κινήματος αστέγων είπε: "Ο στόχος μας είναι συμβολικός. Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε ή να προκαλέσουμε ζημιές στο στάδιο. Αυτό που θέλουμε είναι περισσότερα δικαιώματα για τους εργάτες για να μπορούν να στεγάζονται και να δείξουμε τις επιπτώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην φτώχεια".

Keywords
Τυχαία Θέματα