Χάος στην Αίγυπτο – 200 οι νεκροί λένε οι ισλαμιστές

12:30 28/7/2013 - Πηγή: AEK365

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου δήλωσε ότι τουλάχιστον 200 υποστηρικτές του Μόρσι σκοτώθηκαν από το στρατό και την αστυνομία το Σάββατο στο Κάιρο και όχι 65 όπως είχε αναγγείλει η κυβέρνηση.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο τελευταίος γύρος συγκρούσεων στην πρωτεύουσα, μεταξύ των υποστηρικτών του Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας κόστισε τη ζωή σε 65 ανθρώπους, ενώ τουλάχιστον 269 τραυματίστηκαν.

Από την πλευρά της η Μουσουλμανική Αδελφότητα δήλωσε ότι τουλάχιστον 200 άτομα έχασαν τη ζωή τους

ενώ περίπου 4.500 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια «σφαγής» από το στρατό και την αστυνομία-αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο- σε περιοχή βορειοανατολικά του Καΐρου, όπου οπαδοί είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απομάκρυνση του Μόρσι από την εξουσία.


Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων με μόνο σκοπό να διαλύσει το πλήθος που είχε βάλει φωτιά σε ελαστικά προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση σε γέφυρα.

Ο Μοχάμεντ αλ-Μπελτάγκου, ανώτερο στέλεχος της Αδελφότητας ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook ότι «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι μπροστά σε μια γενοκτονία. Πότε οι ελεύθεροι πολίτες θα κάνουν κάτι για να σταματήσει αυτό;».

Ακόμα 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 480 τραυματίστηκαν από την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συγκρούσεων έξω από το Κάιρο, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Ο Μόρσι ανατράπηκε από τον στρατό στις 3 Ιουλίου, κάτι που η Αδελφότητα και οι υποστηρικτές της χαρακτήρισαν ως πραξικόπημα. Από την πλευρά του ο στρατός και οι υποστηρικτές αυτού κατηγορούν την Αδελφότητα και τον Μόρσι για υποκίνηση της βίας στην Αίγυπτο. Ο πρώην πρόεδρος της χώρας κρατείται από τον στρατό σε άγνωστη τοποθεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα