Μπρέσεβιτς: Είμαι έτοιμος να προσφέρω περισσότερα

08:21 17/11/2014 - Πηγή: AEK365

Συνέντευξη στην εφημερίδα Goal παραχώρησε ο Ιβάν Μπρέσεβιτς. Ο Κροάτης τόνισε ότι δεν πτοεί το γεγονός ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού και αυτό που προέχει είναι να πάρει κι άλλες ευκαιρίες και να αγωνιστεί περισσότερο.

Η συνέντευξη του Μπρέσεβιτς:

Επιστροφή με γκολ. Πρώτο γκολ μετά από τρεις μήνες προβλημάτων.

Πώς αισθάνεσαι γι' αυτό;

«Αισθάνομαι καταπληκτικά. Ελπίζω να προχωρήσω έτσι. Ηταν δύσκολα με τον τραυματισμό και δεν ήξερα πότε θα ξαναπαίξω. Ευτυχώς, ο προπονητής μου έδωσε την ευκαιρία και προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό. Σκόραρα και τώρα συνεχίζω χωρίς τραυματισμούς».

Αυτό σημαίνει ότι είσαι σε ετοιμότητα για περισσότερα γκολ;

«Ηταν μια καλή αρχή. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί. Περιμένω να δω τι ευκαιρίες θα μου δοθούν. Αν ο προπονητής μου δώσει την ευκαιρία να παίξω, θα βάλω το 100% των δυνατοτήτων μου και θα δούμε τι θα συμβεί. Πάντως τώρα είμαι καλά. Χωρίς τραυματισμούς, μπορώ να προπονούμαι κανονικά και είμαι έτοιμος για τα ματς. Μπορώ να προσφέρω περισσότερα στην ομάδα τώρα».

Επέστρεψες με γκολ. Πιστεύεις ότι αυτό είναι απόδειξη ότι μπορείς να τα καταφέρεις σε οποιεσδήποτε συνθήκες;

«Είμαι στράικερ και η δουλειά μου είναι να σκοράρω και θέλω να την κάνω καλά και με αυτό το πρώτο γκολ βοήθησα την ομάδα μου. Ο στόχος είναι η Super League και όλοι πρέπει να βοηθήσουν την ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο. Το βλέπω ως εξής: αν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα με οποιονδήποτε τρόπο, τότε είμαι χαρούμενος, αφού ο στόχος είναι ένας, η Super League».

Πόσο δύσκολη ήταν για σένα η προηγούμενη περίοδος και ο τραυματισμός σου;

«Ηταν πολύ δύσκολα γιατί δεν είχα αργίες, διακοπές, παρέμεινα εδώ όλο το καλοκαίρι, ήρθα την 1η Ιουλίου και ξεκίνησα με τον κ. Πανταζή καθημερινή προπόνηση. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο σωματικά και περισσότερο ψυχολογικά, αλλά έπρεπε να προπονηθώ, αυτή είναι η δουλειά μου, και να είμαι καλά για τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή και την ομάδα. Αλλά ήταν δύσκολη περίοδος και εύχομαι να μην περάσω ξανά κάτι τέτοιο».

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος γι' αυτήν τη χρονιά;

«Προς το παρόν, ο στόχος μου είναι να μπορώ να βοηθώ την ομάδα χωρίς τραυματισμούς. Δεν έχω άλλον προσωπικό στόχο».

Το επόμενο όνειρό σου είναι να παίξεις με την ΑΕΚ στην Α' Εθνική, στην εθνική Κροατίας;

«Το όνειρό μου είναι κατ' αρχάς η Α' Εθνική. Μετά από αυτό θα δούμε τι θα συμβεί. Μετά την Α' Εθνική όλα είναι πιθανά. Από τη στιγμή που ήρθα στην ΑΕΚ, ο πρώτος στόχος ήταν να παίξουμε στην Α' Εθνική. Και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο. Να βελτιώσουμε τις εντυπώσεις για την ομάδα. Η περσινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για όλους, για τους παίκτες, την ομάδα, την ψυχολογία, να είσαι ομάδα Α' Εθνικής και να υποβιβάζεσαι στη Γ' Εθνική. Τώρα σταδιακά προσπαθούμε να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο. Την επιστροφή στην Α' Εθνική, μόνο αυτό».

Είναι ο δεύτερος χρόνος σου στη χώρα μας. Πώς είναι η ζωή σου στην Ελλάδα;

«Εχω μάθει αρκετά ελληνικά. Η ζωή μου είναι καλή. Περνάω αρκετό καιρό στο σπίτι μου, βγαίνω μερικές φορές για φαγητό σε κάποιες περιοχές της Αθήνας. Δεν γνωρίζω και πολλές. Δεν έχω και πολύ ελεύθερο χρόνο για περισσότερα λόγω των προπονήσεων. Προτιμώ να πηγαίνω βόλτες στην παραλία για να ηρεμώ, στην Κροατία έμενα κοντά στη θάλασσα και η Αθήνα προσφέρει πολλές επιλογές. Είμαι γενικά χαρούμενος που μένω στην Αθήνα».

Πώς ερμηνεύεις τον πανηγυρισμό σου στο ματς με τον Αχαρναϊκό;

«Ηταν ένας τρόπος να εκφράσω όλα τα συναισθήματά μου. Το προηγούμενο ματς που έπαιξα ήταν τον Φεβρουάριο και τώρα μετά από 8-9 μήνες ήμουν σαν τρελός. Είμαι χαρούμενος για το γκολ, το τελικό αποτέλεσμα, χαρούμενος που έπαιξα. Περισσότερο χαρούμενος που έπαιξα. Τα πρώτα 20 λεπτά για αυτή τη σεζόν, μετά για το γκολ, τους οπαδούς και την ομάδα, για όλους. Γιατί αν δεν κερδίζαμε, θα ήταν κακό για την ψυχολογία της ομάδας. Τώρα έχουμε δύο εβδομάδες χωρίς παιχνίδι και ήταν σημαντικό να κερδίσουμε».

Ποια είναι η σχέση σου με τους οπαδούς της ΑΕΚ;

«Πιστεύω ότι οι οπαδοί είναι φανταστικοί. Είναι πιο εύκολο να παίζεις με τέτοιους οπαδούς, σου δίνουν περισσότερη ενέργεια για να παίξεις. Οταν παίζεις σε άδειο γήπεδο, είναι διαφορετικά. Σου δίνουν έναν στόχο για να παίξεις, να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου. Στις δύσκολες μέρες, αυτές με την όχι καλή απόδοση, βοηθούν με την παρουσία τους. Ετσι, όταν σκοράρουμε και κερδίζουμε τον αγώνα, αισθάνομαι πολύ καλύτερα».

Την προηγούμενη χρονιά οι οπαδοί φώναζαν το όνομά σου. Είναι κάτι που περιμένεις και φέτος;

«Δουλεύω προς αυτή την κατεύθυνση. Οχι μόνο ελπίζω, αλλά και το περιμένω. Πρέπει να δουλέψεις και να αποδώσεις καλά στο παιχνίδι, διαφορετικά δεν έχει ζητωκραυγές. Αν δεν παίζεις καλά και βλέπουν ότι δεν έχεις ενέργεια και ενθουσιασμό στο παιχνίδι, τότε φέρονται διαφορετικά. Εγώ προσπαθώ να προπονούμαι κανονικά και να παίζω καλά και αν αυτό κάνει τους οπαδούς να φωνάζουν το όνομά μου, τότε είμαι ευχαριστημένος. Αλλά εγώ παίζω για την ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό κι έτσι πρέπει να το βλέπουμε. Μετά οι οπαδοί μπορεί να έχουν την άποψή τους, να προτιμούν τον έναν ή τον άλλον παίκτη. Αυτό είναι φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο».

Επειτα από έναν χρόνο στην ΑΕΚ, ποια είναι η εντύπωσή σου για την ομάδα;

«Η ομάδα είναι καλή. Βαδίζουμε προς τα μπροστά. Κάθε μέρα, κάθε μήνα πηγαίνουμε προς το καλύτερο χωρίς πισωγυρίσματα και αυτό είναι πολύ καλό για την ομάδα. Η ομάδα δυναμώνει και αυτό είναι καλό. Το σωματείο είναι επαγγελματικό, έχουμε άριστες εγκαταστάσεις προπόνησης, κάτι πολύ σημαντικό για τη δουλειά μας. Ελπίζω για το καλύτερο».

Για την ομάδα; Πρώτος στόχος η SuperLeague;

«Ναι, η επιστροφή στη SuperLeague».

Για το Κύπελλο;

«Για το Κύπελλο, τώρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ατρόμητο που είναι στην Α' Εθνική, αλλά πιστεύω ότι θα περάσουμε και μετά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Πώς αντιμετωπίζεις τις συζητήσεις για τον σέντερ φορ και την αναγκαιότητα μίας προσθήκης;

«Δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με αυτό. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει ανταγωνισμός. Αν κάποιος είναι καλός, προωθείται, παίζει ως φορ. Ετσι είναι το παιχνίδι. Η δουλειά μου είναι να γίνομαι συνέχεια καλύτερος συγκριτικά με κάποιον άλλο. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, είναι φυσιολογικός ο ανταγωνισμός».

Η σχέση σου με το Χρήστο (Αραβίδη) και τον Αλεξ (Ντακόλ);

«Τον Αλεξ τον γνωρίζω από την προηγούμενη χρονιά, με τον Χρήστο συνεργαζόμαστε από φέτος. Ολα είναι φυσιολογικά, είμαστε φίλοι, παίζουμε στην ίδια ομάδα, σκοράρουμε και οι τρεις, τώρα είναι θέμα του προπονητή».

Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ της προηγούμενης και της φετινής χρονιάς;

«Ισως το ότι έχουμε περισσότερο δυναμικό. Είμαστε ενδυναμωμένοι, έχουμε καλύτερους παίχτες και έτσι έχουμε περισσότερες πιθανότητες, έχοντας καλύτερους παίχτες».

Πες μας για τον αριθμό στη φανέλα σου. Είναι κάτι σημαντικό για σένα.

«Ξεκίνησα με τον αριθμό 9 στην Κροατία και μετά με τον ίδιο αριθμό στη Σλοβενία. Δεν ζήτησα ποτέ κάποιο ιδιαίτερο αριθμό. Τώρα έχω συνηθίσει με το 9 και είναι ο αριθμός μου».

Τι σκέφτηκες πριν από 2 χρόνια όταν σου ζητήθηκε να παίξεις για την ΑΕΚ; Είχες κάποια αμφιβολία ή φόβο που ήταν στη Γ' Εθνική;

«Ημουν λίγο φοβισμένος γιατί δεν ήξερα που ερχόμουν. Η Γ' Εθνική ήταν ένα θέμα, στην πρώτη προσέγγιση. Αλλά μετά τις συζητήσεις κατάλαβα ότι είχα να κάνω με σοβαρούς ανθρώπους, είχαν συγκεκριμένο σχέδιο, η ΑΕΚ ήταν μεγάλη ομάδα και σκέφτηκα ότι αυτό θα ήταν καλό. Οταν έρχεσαι από τη Σλοβενία σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ, είναι δύσκολο. Αλλά πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία και είπα να πάρω αυτό το ρίσκο».

Keywords
Τυχαία Θέματα