Μπουγαΐδης: Βασικός στόχος μας να μπούμε στα πλέιφ και… βλέπουμε

18:07 16/9/2012 - Πηγή: AEK365

Στα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος ήταν βασικός, δείγμα του ότι φέτος ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης είναι έτοιμος να έχει σημαντικό ρόλο στην ΑΕΚ. Ο νεαρός διεθνής κεντρικός αμυντικός της Ένωσης μίλησε στο σημερινό match program του αγώνα με τον Άρη στο ΟΑΚΑ και αναφέρθηκε στους στόχους της ΑΕΚ και τους δικούς του, ενώ έστειλε και το «μήνυμα» του στον κόσμο του δικεφάλου.

Αναλυτικά

όσα είπε:

1. Θεωρείς ότι η ομάδα αδικείται από το ότι δεν έχει ακόμα βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές;
Σαφώς και είναι αδικία το ότι δεν έχουμε ακόμα πόντο. Ειδικά στο πρώτο ματς αξίζαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και το μηδέν δεν αντικατοπτρίζει την προσπάθειά μας. Ωστόσο αυτό είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να παλέψουμε απόψε για να πάρουμε τους πρώτους μας βαθμούς.

2. Ποιος πιστεύεις ότι πρέπει να είναι ο ρεαλιστικός στόχος της ΑΕΚ τη φετινή περίοδο;
Μια ομάδα όπως η ΑΕΚ πρέπει να είναι πάντα ψηλά. Είμαστε μια νέα ομάδα και θεωρώ ότι έχουμε δείξει καλή εικόνα, η οποία θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Ο στόχος της φετινής περιόδου είναι να μπούμε τουλάχιστον στα Play Offs κι από εκεί και πέρα να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται.

3. Κρίνεις ότι η εξαιρετική παρουσία σου στην Εθνική Νέων το καλοκαίρι σου έχει δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι σου;
Ήταν μια τεράστια, ανεπανάληπτη εμπειρία την οποία δεν ξέρω αν θα ξαναζήσω ποτέ. Μου προσέφερε έντονα συναισθήματα και μου έδωσε ωριμότητα ψυχικά και στο παιχνίδι μου. Πιστεύω ότι πήρα κάποια στοιχεία πείρας από αυτή τη διοργάνωση τα οποία θα με κάνουν καλύτερο παίκτη.

4. Θεωρείς ότι το πάθος και ο ενθουσιασμός της φετινής ΑΕΚ μπορεί να αναπληρώσει την έλλειψη εμπειρίας;
Σίγουρα το πάθος και ο ενθουσιασμός είναι στοιχεία τα οποία φαίνονται με την πρώτη ματιά στην ομάδα μας. Δεν γνωρίζω αν θα μπορέσουν να αναπληρώσουν στο 100% την εμπειρία του περυσινού συνόλου αλλά είμαι βέβαιος πως θα μας βοηθήσουν.

5. Σας διευκολύνει το γεγονός ότι στα δύο πρώτα παιχνίδια η άμυνα ήταν αμιγώς ελληνική;
Δεν θεωρώ ότι είναι μεγάλη διαφορά να παίζουν Έλληνες ή όχι. Το θετικό είναι ότι και οι τέσσερις αμυντικοί των πρώτων αγώνων είμαστε μικροί σε ηλικία, μπορούμε να μιλήσουμε διαφορετικά μεταξύ μας και να πούμε μια κουβέντα παραπάνω χωρίς να παρεξηγηθούμε. Υπάρχει αλληλοσεβασμός και η κοινή γλώσσα βοηθάει στη συνεννόηση. Πέρα από την αμυντική γραμμή, όλη η ομάδα είναι μια παρέα και αυτό είναι ένα από τα υπέρ μας.

6. Που πιστεύεις ότι θα κριθεί ο αποψινός αγώνας με τον Άρη;
Όλα τα ματς χρειάζονται πάθος και εμείς το έχουμε αυτό το στοιχείο. Θα αντιμετωπίσουμε τον Άρη με δύναμη και πίστη για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα.

7. Υπήρχε κάποιος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που να είχες ως πρότυπο στο ξεκίνημα της καριέρας σου;
Ξεκίνησα την καριέρα μου ως σέντερ φορ και άλλαξα θέση όταν αναπτύχθηκε το σώμα μου και πήρα ύψος. Από μικρός παρακολουθούσα στενά τον Τραϊανό Δέλλα και θεωρούσα ότι ήταν ο τέλειος παίκτης στη θέση μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα