Μπομπ Ντίλαν: Να σαπίσουν στην κόλαση οι γαμ...δες

16:27 14/9/2012 - Πηγή: AEK365

Έξαλλος είναι ο Μπομπ Ντίλαν με όσους υποστηρίζουν πως "κλέβει" τραγούδια από άλλους καλλιτέχνες με τον 71χρονο να απαντά με τον δικό του τρόπο στους επικριτές του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό "Rolling Stone" όταν ρωτήθηκε για το αν έχει "δανειστεί" χωρίς να το αναφέρει στίχους από τον ποιητή του 19ου αιώνα, Χένρι Τίμροντ, ο Μπομπ Ντίλαν απάντησε: "Πράγματι στη φολκ και στη τζαζ το να δανείζεσαι αποτελεί μια παράδοση που είναι πλούσια και εμπλουτίζει κιόλας. Είναι αλήθεια για οποιονδήποτε. Εκτός από εμένα. Υπάρχουν άλλοι κανόνες

για εμένα. Μιλάτε για τον Χένρι Τίμροντ, τον είχατε ακούσει ποτέ; Ποιος τον έχει διαβάσει τελευταία; Και ποιος τον έφερε στο προσκήνιο; Ποιος σας κάνει να τον διαβάσετε; Πηγαίνετε να ρωτήσετε τους επιγόνους του τι πιστεύουν για όλα αυτά. Και αν νομίζετε ότι είναι τόσο εύκολο να χρησιμοποιήσετε στίχους του και να σας βοηθήσει στο έργο σας, κάντε το και να δούμε πόσο μακριά θα φτάσετε. Γυναικούλες και μου..α παραπονιούνται για κάτι τέτοια".
Ο Ντίλαν συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος πρόσθεσε: " Όλο αυτό είναι μέρος μιας παράδοσης, που πάει πολύ παλιά. Είναι οι ίδιοι που κάποτε μου είχαν κολλήσει το όνομα Ιούδας. Ιούδας, το πιο μισητό όνομα στην ιστορία! Αν πιστεύετε ότι το όνομά σας είναι κακό, προσπαθήστε να βρείτε τον δρόμο σας με ένα τέτοιο όνομα. Και όλο αυτό γιατί; Επειδή είχα παίξει ηλεκτρική κιθάρα; Σαν να είναι αυτό ίδιο με το να προδώσεις τον Κύριο και να τον παραδόσεις για σταύρωμα. Όλοι αυτοί οι διαβολικοί γαμ...δες, μπορούν να σαπίσουν στην κόλαση".

Keywords
Τυχαία Θέματα