Μπήκαν μέσα και «καθάρισαν»

20:47 18/8/2013 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA 2η αγωνιστική

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μπράουνσβαϊγκ 2-1

Γήπεδο: Signal Iduna Park

Η φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ, Μπορούσια Ντόρτμουντ, ίδρωσε μέχρι να κάμψει την αντίσταση της νεοφώτιστης στην Bundesliga, της Μπράουνσβαϊγκ, και χρειάστηκε να περάσουν στο παιχνίδι ο Γιόνας Χόφμαν και ο Μάρκο Ρόις για να δώσουν τις λύσεις.
Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Κλοπ δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Σαχίν

να χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία στο 37ο λεπτό ενώ τέσσερα λεπτά νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο να προηγηθούν αλλά ο Παπασταθόπουλος, έπαιξε σε όλο το ματς, με πολύ καλή επέμβαση κράτησε το μηδέν.
Στην επανάληψη η Μπορούσια Ντόρτμουντ μπήκε δυνατά και έχασε ευκαιρίες με τον Μπέντερ και τον Ομπαμεγιάνγκ και όσο περνούσε η ώρα ο Γιούργκεν Κλοπ τόσο πιο πολύ αγχωνόταν και προσπαθούσε να βρει λύσεις.
Έτσι πέρασε στο παιχνίδι τον Μάρκο Ρόις και τον Γιόνας Χόφμαν που έμελλε να "καθαρίσουν" για την ομάδα τους. Λίγο μετά την σπουδαία ευκαιρία του Λεβαντόφσκι, ο Χόφμαν, νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ντόρτμουντ, έκανε το 1-2 με τον Χούμελς και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε για το 1-0.
Ο Λεβαντόφσκι συνέχιζε να χάνει ευκαιρίες και στο 86ο λεπτό ο Χόφμαν ανατράπηκε στην μεγάλη περιοχή από τον Μπίκακιτς, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι με τον Μάρκο Ρόις να είναι εύστοχος και να κάνει το 2-0 ανακοιυφίζοντας τους φιλάθλους στο "Signal Iduna Park".
Ωστόσο, ο Λεβαντόφκσι ήθελε να συνδυάσει με γκολ την 100η του συμμετοχή στην Bundesliga και το κατάφερε μόνο που σκόραρε σε λάθος εστία και με αυτογκόλ στο 89' επανέφερε το άγχος στις κερκίδες και στον αγωνιστικό χώρο.
Τελικά το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος με τον Κλοπ να πετυχαίνει την 100η του νίκη στην Bundesliga, την Μπορούσια Ντόρτμουντ να κάνει το "δυο στα δυο" και την Μπράουνσβαϊγκ να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Γκρόσκροϊτς, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Σαχίν, Μπέντερ, Μπλαστσικόφσκι (60' Ρόις), Μκιταριάν (90' Ντουκς), Ομπαμεγιάνγκ (67' Χόφμαν), Λεβαντόφσκι

Μπράουνσβαϊκ: Νταβάρι, Ελάμπντελαουϊ, Μπίκακιτς, Κορέια, Ρέιτσελ, Κρατζ, Θορκάουφ, Καλιγκιούρι (65' Πέρτχελ), Κρούπκε (77' Αντέμι), Χοχστέιντ (65' Μπόλαντ), Τζάκσον

Νυρεμβέργη-Χέρτα Βερολίνου 2-2

Γήπεδο: Grundig Stadion

Δείτε ΕΔΩ!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα