Μπερλουσκόνι: Για όλα φταίνε Μόντι και Γερμανία

19:09 23/12/2012 - Πηγή: AEK365

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Uno ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιτέθηκε και πάλι στον Μόντι και τη Γερμανία. «Φταίνε για όλα ο Μόντι και η Γερμανία. Από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση τεχνοκρατών, χειροτέρεψαν όλα, από το ΑΕΠ μέχρι το δημόσιο χρέος, διότι ο Μόντι

εφάρμοσε χωρίς να αντιδράσει όσα ζητούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις επιβολές της Γερμανίας».

Το κλίμα στο στούντιο ήταν τεταμένο με τον "καβαλιέρε" να ισχυρίζεται ότι
δεν του δινόταν η ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις του και να απειλεί, επανειλημμένα, ότι θα εγκαταλείψει την εκπομπή.

«Οι κυβερνήσεις μου κατάφεραν να παρουσιάσουν σαφώς πιο σημαντικό έργο από όλες τις υπόλοιπες που σχηματίσθηκαν μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», τόνισε ο Μπερλουσκόνι, και υποστήριξε: «Υπήρξε μια συνωμοσία της πολιτικής, των μέσων ενημέρωσης και του χρηματιστικού χώρου, που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησής μου. Εγώ όμως άφησανα υπερισχύσει η αγάπη μου προς την Ιταλία και στήριξα την κυβέρνηση τεχνοκρατών».

Τέλος ερώτηση «γιατί, τότε, πριν λίγες ημέρες, ζήτησε από τον Μόντι να ηγηθεί όλης της κεντροδεξιάς;» ο Μπερλουσκόνι απάντησε: «Για να μπορέσουν να ενωθούν όλες οι μετριοπαθείς δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του χριστιανοδημοκρατικού κέντρου. Αν, όμως, δεχόταν, θα ελέγχαμε και θα κατευθύναμε εμείς το έργο του».

Keywords
Τυχαία Θέματα